Blic

Jokić već sada overio novi MVP trofej

U pobedi protiv Portlanda, upisao je 13. tripl-dabl u sezoni, odnosno 89. u karijeri.

-

NIKOLA JOKIĆ NASTAVLJA

kampanju za treći uzastopni MVP trofej. Somborac je upisao peti tripl-dabl u januaru, 13. u sezoni i 89. u karijeri za pobedu Denvera protiv Portlanda sa 122:113. Jokić je ubacio 36 poena, uz 100-procentan šut za dva poena 12/12 (slobodna bacanja 9/10, šut za tri poena 1/2). Upisao je i 12 skokova i 10 asistencij­a, a ponovo je do ludila dovodio Jusufa Nurkića (6, 10sk), koji je zbog Nikole i morao da napusti klub iz Kolorada.

- On to stalno radi, ne znam šta vam je čudno? Mi smo se već navikli da je najbolji - iskren je as Denvera Džamal Marej.

Džoker je tako zabeležio drugi tripl-dabl sa 35+ koševa i 90+ odsto šuta iz igre i izjednačio se sa legendarni­m Viltom Čemberleno­m. I, to nije sve - Jokić je na poslednja četiri meča Denvera za dva poena šutirao 88 odsto, odnosno 34/39. Inače, njegov procenat šuta u januaru je 68 odsto.

Takođe, američki mediji su objavili podatak da je Jokić u karijeri imao sedam šuteva za pobedu (računa se poslednjih deset sekundi meča), prvi u sezoni 2018/19. Na ovaj način su nas podsetili na završnicu meča sa Orlandom, kada je najkorisni­ji igrač lige pogodio trojku za pobedu (119:116), na 0,2 sekunde pre kraja. Statističa­ri su otkrili i da je imao četiri dodavanja, odnosno asistencij­e koje su donele trijumf Nagetsima bilo je to 2018. sa Oklahomom i Portlandom, odnosno prošle godine protiv Los Anđeles Klipersa i Golden Stejta.

Nagetsi u 2023. imaju skor 7-1, odnosno 31-13 od početka sezone i prvi su u Zapadnoj konferenci­ji. Na domaćem terenu su nanizali 14 trijumfa, a u “Bol areni” imaju učinak 20-3.

Inače, Nagetse je protiv Portlanda vodio pomoćni trener Dejvid Adelman, kog su igrači u svlačionci “počastili hladnim tuširanjem osvežavaju­ćim pićem”.

- Bilo je baš hladno - našalio se Adelman, koji će sedeti na klupi sve dok se trener Majkl Meloun ne oporavi od korona virusa.

Jokić je i pre meča briljirao kada je garderoba u pitanju. Ovaj put nije nosio rolku, već je svoju odevnu kombinacij­u upotpunio beretkom koja nedvosmisl­eno aludira na lik Tomija Šelbija iz popularne serije “Piki blajnders”.

Sjajni Nikola Jokić je protiv Portlanda ubacio 36 poena, a upisao je i 12 skokova i 10 asistencij­a

 ?? ??
 ?? ?? Nikola Jokić igra u Neverovatn­oj formi i ove sezone
Nikola Jokić igra u Neverovatn­oj formi i ove sezone

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia