Blic

CRNO-BELI ŽELE DA SE OSVETE VALENSIJI

Španci su nam ostali dužni u Beogradu, kada su nas dobili u produžetku. Idemo da napravimo brejk, poručio je bek Partizana Aleksa Avramović.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Željko Obradović se takođe dobro seća prvog meča u „Areni“kada je Partizan imao pobedu u rukama, ali je dozvolio Valensiji da se izbori za produžetke i slavi

Baskonija, Barselona i Real. Košarkaši Partizana veruju da će večeras (20.45) protiv Valensije uspeti da prekinu seriju poraza u Španiji. Pritom, crno-beli moraju da ciljaju pobedu sa četiri ili više poena razlike, jer je Valensija u “Areni” slavila sa 100:96, posle produžetka.

Oba tima imaju skor 9-10 i nalaze se ne granici da uđu u top 8 Evrolige. Zato je svaki trijumf, pogotovo u gostima, zlata vredan.

- Sećamo se utakmice koju smo igrali u Beogradu, izgubili smo u dodatnih pet minuta. Oni su ekipa koja je uprkos problemima sa povređenim košarkašim­a koje ima u poslednje vreme uspela da igra dobro, i u Evroligi, i u španskom prvenstvu. Vraćaju im se igrači posle povreda, kompletira­ju tim... Moramo da se pripremimo da ne bi bilo iznenađenj­a. Teška utakmica je pred nama, sigurno... ponavljam sećamo se svega kako je to izgledalo u Beogradu - poručio je trener Željko Obradović.

Duel u Valensiji je važan za Partizan jer je poslednji u Evroligi pred novi večiti derbi, ovaj put u “Pioniru”, gde će Crvena zvezda da ima podršku sa tribina. Toga je svestan i iskusni Aleksa Avramović koji zbog povrede nije igrao u prvom meču sa španskim timom.

- Posle pobeda protiv Baskonije i MZT-A u dobrom raspoložen­ju stižemo u Valensiju. Želja nam je da se spremimo i odigramo što bolje. U ritmu smo, odigrali smo prethodne dve utakmice dobro i potrebno je da pokažemo da i na gostujućem terenu možemo da odigramo dobro, kao kod kuće. Valensija nam je ostala dužna od prošlog puta kada smo izgubili u neizvesnoj završnici, kada smo držali sve konce u svojim rukama... Naravno da je faktor domaći teren. Kod kuće nas je teško dobiti, ali isto važi i za Valensiju koja će imati podršku cele hale.

Znamo odakle preti najveća opasnost, koje su im vrline i mane. To je jedna španska ekipa koja dosta trči, oslanja se na igru u tranziciji i idemo da pobedimo - istakao je Avramović.

Za naplatu dugova spreman je i Alen Smailagić koji, takođe, nije igrao prvi meč sa Valensijom.

- Kvalitetna su ekipa, s kojom će biti teško da se igra, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Osećamo se dobro, oni su nam ostali dužni, pokušaćemo da im vratimo - kratak je bio Smailagić.

 ?? ??
 ?? ?? matijas lesor i kevin panter predvodiće partizan u pokušaju da se Napravi prvi brejk u španiji
matijas lesor i kevin panter predvodiće partizan u pokušaju da se Napravi prvi brejk u španiji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia