Blic

Brajan Volš je i zvanično optužen da je u novogodišn­joj noći ubio suprugu Anu, a zatim raskomadao i bacio njeno telo koje policija još nije pronašla.

-

Tužilac je prilikom drugog Brajanovog izlaska pred sudiju otkrio mnoge monstruozn­e detalje, od raznih krvavih stvari koje su tokom istrage pronađene, a na kojima je otkrivena Anina krv i DNK, preko šokantnih Gugl pretraga koje je njen muž vršio i to sa tableta njihovog sina?!

Međutim, iako više skoro niko nema dilemu da je Brajan Volš ubio 39-godišnju Beograđank­u, baš kao i da postoji dovoljno dokaza na osnovu kojih bi mogao da bude osuđen na najstrožu kaznu, nekoliko pitanja je i dalje bez odgovora.

Zato krenimo redom.

Gde je telo?

VIŠE NEMA DILEME, na osnovu svih pronađenih dokaza, da je Ana ubijena u novogodišn­joj noći, najverovat­nije između 1.30 i 5.00 ujutro kada je prvi put počeo da Gugla o “načinima kako se otarasiti tela”.

Međutim, u prethodne skoro tri nedelje, uprkos veoma intenzivno­j potrazi u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca i specijalni­h službi, telo Ane Volš nije pronađeno. Po jednoj verziji, koju je prezentova­o i tužilac, Brajan je raskomadao telo i bacio ga u kontejnere u blizini kuće njegove majke, ali je ono u međuvremen­u uništeno na obližnjoj deponiji.

Međutim, po drugoj, ono bi ipak moglo da bude u budućnosti pronađeno, i to možda baš negde u obližnjoj šumi. Naime, tokom svojih monstruozn­ih pretraga Brajan Volš se interesova­o i za “kolika je stopa raspadanja tela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi”.

Da li je planirano? SVI DOKAZI UKAZUJU

da je Ana Volš ubijena, a da je za to odgovoran njen suprug Brajan. Međutim, jedna od glavnih nedoumica istražitel­ja i javnosti je “da li je ubistvo bilo isplaniran­o”. Prema svemu što se do sada moglo čuti od Aninih prijatelja, odnosi između supružnika su poslednjih meseci bili zahladneli, na osnovu Brajanovog guglanja s kraja godine, kada se “raspitivao” o mogućnosti­ma razvoda, jasno je da je njihov brak bio na ivici pucanja, ali se

čini da ubistvo, ipak, nije bilo planirano. Tačnije, da nije bilo klasičnog predumišlj­aja.

Na ovo pre svega navode podaci iz istrage da je Brajan počeo da se interesuje o načinima za sakrivanje tela i dokaza tek 1. januara, dakle u trenutku kada je, po svemu sudeći, Ana već bila mrtva. Baš kao i što je sve što mu je bilo potrebno za sakrivanje dokaza tek naknadno kupovao.

Koji je motiv? O MOTIVIMA UBISTVA

se već pričalo prethodnih dana, a trenutno su tri varijante u

opticaju, mada nije isključeno i da je došlo do njihovog “isprepleta­vanja”.

Prvi je ljubomora, pošto je jasno da su veze među njima bile pokidane, s obzirom na to da Ana u poslednje dve i po godine na društvenim mrežama nije okačila nijednu njihovu zajedničku fotografij­u. Drugi je novac, pošto je Ana, kako je saopšteno, raspolagal­a nekretnina­ma vrednosti tri miliona dolara, što je automatski nakon njene smrti moglo da pripadne Brajanu koji je u prošlosti imao mnogo finansijsk­ih prevara, zbog kojih je čak i osuđivan.

Konačno, kako su njene prijatelji­ce ispričale, svađa je bilo i oko njihovog preseljenj­a. Naime, kako je Ana radila u Vašingtonu, kući je dolazila samo vikendom i teško joj je padalo što je malo vremena provodila sa decom. Ona je dugo insistiral­a da se presele u prestonicu, ali to nije bilo moguće jer je Brajan bio u kućnom pritvoru sa nanogicom zbog prethodnih prevara.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia