Blic

„MISLIO SAM DA JE VEKNA HLEBA, A ONDA SAM VIDEO ZALEĐENU BEBU!“

- Iva Odaoesić SNEŽANA ČENAA

“sadio sam stvari iz zamrzivača

i ugledao nešto obavijeno sa šest kesa. Mislio sam da je vekna hleba, izgledalo je tako. Kada sam krenuo da otvaram kese, video sam u peškir zamotanu i zaleđenu bebu”, opisuje za “Blic” jezivu scenu koju je doživeo vidno potreseni Zoran M. (62), muškarac koji je preksinoć pronašao telo bebe u zamrzivaču u Zemunu.

Kako kaže, zamrzivač mu nije radio danima pa je pozvao majstora da ga popravi. - Kada je majstor došao, rekao mi je da izvadim sve iz zamrzivača kako bi mogao da ga popravi. Tada sam video taj prizor i skamenio sam se. Nisam mogao da dođem sebi - dodaje naš sagovornik i objašnjava da je njegova bivša žena imala običaj da ostavlja hleb u zamrzivaču i da je zato pomislio da je u pitanju vekna hleba kada je video kesu.

Zoran M. inače živi u porodičnoj kući u Šturmovoj ulici u Zemunu, otac je četvoro dece od kojih najmlađe ima tri a najstarije 23 godine. Njegova supruga Lidija M. napustila ih je prošle godine.

Zoran M. ističe da svoju još zakonitu suprugu poštuje kao majku njegove dece, ali i da najozbiljn­ije sumnja na nju.

- Nema ko drugi da to uradi, niko nije mogao da priđe sa ulice i ostavi dete tu. Ko bi uopšte znao gde nam se nalazi zamrzivač? - kaže naš sagovornik.

On priča da se sa bivšom suprugom razišao u maju, te da je ona i kasnije dolazila ali da dugo već nemaju nikakav kontakt.

- Ja sam pozvao policiju juče, uzeli su moj DNK... verovatno da vide da li se podudara sa bebinim i koliko je stara beba koja je ovde ostavljena... - kaže Zoran M.

- Koliko znam, nije bila trudna. Uopšte mi nije jasno kako se sve ovo desilo - kaže naš sagovornik.

U razgovoru sa komšijama čuli smo samo reči hvale na račun Zorana M.

Prema rečima žene koja živi u blizini kuće gde je otkrivena ova horor scena, čovek koji je našao telo bebe je “uzoran i dobar roditelj”.

- On tu živi sa troje dece, najmlađa devojčica ima četiri godine, jedan sin je osmi razred, najstariji sin ima 23 godine, a Zoran ima još jednu ćerku koja se udala negde posle završetka osnovne škole i ne živi tu sa njima - počinje komšinica priču za “Blic”.

Ona dalje navodi da je Zoran odličan roditelj koji se brine o svojoj deci.

- Zoran radi kao majstor i montira oluke, odličan je otac! vodi računa o deci, zaista nemam nijednu lošu reč da kažem o njemu. vodi tu curicu u vrtić, divan je i kao komšija, stvarno je ceo život sa nama u dobrim odnosima ispričala je potresena komšinica.

Kako kaže, Zoranova supruga i majka dece napustila ih je u maju prošle godine i od tada je niko nije video.

- Za nju nemam šta da kažem, on je nikad, od kako je otišla, nije spominjao. Sećam se da niko nije ni znao da je trudna sa najmlađom ćerkom, tek kada se porodila smo saznali - ispričala je žena.

- Tresla sam se kada sam čula, to je sigurno ta njegova bivša žena uradila. Išla je s kim je stigla, krila se ovde po ulici da priča sa nekim telefonom. Bude ovde par meseci, pa nestane. Pa se vrati sa stomakom do zuba... a on je dobar čovek, nije mu ona trebala”, priča za “Blic” šokirana komšinica porodice u čijem je zamrzivaču u Zemunu nađeno telo bebe.

Dodaje da je Lidija M. dosta mlađa od Zorana.

- ali opet nema to veze, vidite kakav je čovek. Imali su sve, išli su i na more sa decom svako leto. On radi od jutra do mraka i izdržava decu - dodaje komšinica.

Komšinica dodaje da “ništa drugo od takve žene nije ni očekivala”.

- Ko zna i da li su ovih četvoro njegovi. Glupo je što sad tako kažem, ali tako je. On ih je prihvatio i gleda ih kao svoje ali kažem vam ona dođe, pa je par meseci nema i vrati se sa stomakom - tvrdi komšinica.

Komšije ističu i da sa četvrtim detetom nije znala da je trudna do poslednjeg trenutka.

- Pa zamislite kakva je to žena, kao nije znala da je trudna, a stomak do zuba… Ko zna čije je to dete u zamrzivaču, ali greh je. Kako jednoj majci tako nešto može da padne na pamet - pričaju šokirane komšije.

Prema rečima komšinice, Zoran je starosedel­ac, a kuća u kojoj se dogodio užas, sagrađena je još 1963. godine. Poznavala je i Zoranovog oca, koji je preminuo pre dve godine.

Policija je na licu mesta obavila uviđaj i krenula u potragu za Lidijom M. kako bi sa njom obavili informativ­ni razgovor. Sa lica mesta su uzeti dokazi, a prema nezvanični­m informacij­ama, proverava se i mogućnost da telo bebe već godinama stoji u frižideru.

ŠOKANTNA ISPOVEST ZORANA M. (62) IZ ZEMUNA

 ?? ??
 ?? ?? Zoran radi kao majstor i montira oluke, odličan je otac, vodi računa o deci, kažu komšije
Zoran radi kao majstor i montira oluke, odličan je otac, vodi računa o deci, kažu komšije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia