Blic

Nastavlja se seča favorita u Melburnu Šok! Ispao i Medvedev

-

Iako je bio Izraziti favorit, ruski teniser morao je da položi oružje ispred boljeg, a to je bio Sebastijan Korda (7:6, 6:3, 7:6).

Još jedno veliko ime se vraća kući iz Melbruna. Danil Medvedev ispao je sa Australija­n opena, posle više nego zaslužene pobede Sebastijan­a Korde. Time se nastavila seča favorita na prestižnom turniru, sa koga su ranije eliminisan­i Rafael Nadal i Holger Rune. Šokantan jučerašnji dan započeo je najpre trijumfom Janika Sinera protiv Martona Fučoviča posle maratona (6:4, 6:4, 1:6, 2:6, 0:6), onda je Jirži Lehečka ostvario veliku pobedu nad 11. nosiocem Kameronom Norijem (7:6, 3:6, 6:3, 1:6, 4:6), a na kraju je Medvedev poražen od Korde. Dakle, sve je čistiji put ka trofeju ispred Novaka Đokovića.

Na meču Danila Medvedeva protiv Sebastijan­a Korde, Amerikanac je dobio prvi set sa 7:6! Obilovao je prvi set brejkovima, prvi je napravio baš Korda, koji je iskoristio četvrtu priliku za to.

Poveo je i sa 4:1, pa je

Medvedev to stigao duplim brejkom, i odmah je sve prosuo. Uzvratio je Korda oduzimanje­m servisa za 5:4, Medvedev je ekspresno izjednačio i videli smo tajbrejk. I tada, Korda je diktirao tempo i treća set lopta bila je njegova.

A onda, ponor Medvedeva, gubio je sa 4:1 u uvodu drugog seta! Imao je brejk šansu Rus u prvom gemu, nije je iskoristio i odmah je usledila kazna, pa je Korda poveo sa 3:0 i to potom održavao. Štaviše, nije Medvedev ni prišao brejk šansi! Silovit je bio pri servisu Korda, toga se držao i to je bilo dovoljno za 6:3 u drugom setu.

Treći set je počeo idealno za Kordu, odmah je napravio brejk i držao ga suvereno za 4:3. U osmom gemu, usledila je rovovska borba i onda je počelo da “miriše” na brejk šansu. Dva poena bila su atraktivna za Medvedeva posle 40:15, jedan je izboksovao sa mreže, pa je onda i iskoristio psihološki momentum da priđe brejku. I uspeo je - za 4:4 da poentira Medvedev. Zapravo, to je bilo sve - Medvedev je imao trzaj koji je ugašen u taj-brejku za konačnih 7:6, 6:3, 7:6.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia