Blic

Ana me je preklinjal­a da odmah dođem kod nje

“Kada je Ana bila u Beogradu u novembru, pomenula je i Brajana. Rekla je da se promenio. Da je odsutan, zamišljen i da to više ne može da podnese”, priča za “Blic” u svojoj najpotresn­ijoj ispovesti do sada Milanka Ljubičić, majka Ane Volš.

-

Ana je pričala da je Brajan čudan i zamišljen i da ona to više ne može da podnese

MILANKA KAŽE DA NE MOŽE DA RAZUME DA JE BRAJAN, KOGA JE NJENA ANA VOLELA I O TOME SVIMA PRIČALA, MOGAO DA JOJ NAUDI

poručuje da ipak ne dolazi sada i da će se već dogovoriti za neki drugi termin.

Milanka nam priča da je kod ćerke u Americi, u mestu Kohaset u Masačusets­u, bila u tri navrata, sve zajedno 16 meseci.

- Mnogo sam vremena provodila sa Brajanom i njom. On je brinuo o njoj, deci, meni... Ana se smejala stalno. On se smejao stalno. Nikada ne bih pomislila da može da joj naudi. Ja mogu da razumem i da se posvađaju, ali da joj učini nešto tako strašno... - priča Milanka slomljena od tuge.

Milanka nam objašnjava i da tek sad naknadno tumači neke događaje koji su prethodili Aninom nestanku, ali koje u vreme dešavanja nije razumela kao crveno svetlo. Mislila je da Brajan i Ana imaju probleme, a da su ti problemi zbog Anine želje da više vremena provodi sa decom, dok je Brajan bio protiv.

- Prilikom poslednjeg boravka u Beogradu jednom prilikom pomenula mi je da je Brajan čudan i zamišljen i da ona to više ne može da podnese i da želi da više vremena provodi sa decom - priča nam Milanka.

Milanka kaže da joj je tada predložila da pođe sa njom u Ameriku, ali joj ćerka nije odgovorila. Dvadesetak dana kasnije, Ana joj je poslala nestrpljiv­e poruke u kojima je moli da dođe koliko sledećeg dana...

- Muči me sad i proganja što nisam odmah otišla. Možda se ništa od ovoga ne bi desilo. Možda bih sprečila nešto - drhtavim glasom nam priča Milanka, koja se potom osvrće na njen boravak u Americi, u kući Ane i Brajana.

- Videla sam Brajana sada na slikama, mnogo se ugojio. Sasvim je drugačiji! Ne znam šta mu se dogodilo. Kada sam bila tamo, on je bio glavni kuvar. Spremao je ručak, a Ana je radila. Dolazila je uveče kući i pravila palačinke. Njene palačinke su najbolje na svetu! Smejala se stalno. Dok sam bila tamo provodila sam najviše vremena sa njenim najmlađim detetom i Brajanom koji je radio od kuće. Ali znate, ja sam jedva čekala da vidim svoju Anu. Iako sam bila tamo sa svima njima, znala sam da se osećam usamljeno, jer Brajan je stalno bio za računarom, Ana na poslu, starija deca u vrtiću... - priča nam Milanka.

Milanka dodaje da ne može da razume da je Brajan, s kim je Ana delila koru hleba, brinula o deci i koga je volela i o tome svima pričala, mogao da joj naudi.

- Ja to ne mogu da razumem, ne mogu da razumem da moje dete ako je trpelo nasilje nije moglo da se obrati policiji. Ne mogu da prihvatim da ju je Brajan ubio i da se rešio tela. Ne mogu da prihvatim to! Eto, tako, pomišljam i volela bih da je Ana pokupila svoja dokumenta i pobegla jer joj je dosta svega. Znate, ja samo želim da doživim da je čujem. Ako vesti budu strašne, ja... Ja ne znam da li ću preživeti! - slomljena od tuge priča Milanka.

Poslednju poruku od svoje ćerke Ane Volš, Milanka Ljubičić primila je 26. decembra u popodnevni­m satima, pet dana pre nestanka. Samo jedno “ok”. Pet dana kasnije, 31. decembra, minut pre ponoći, a potom i 1. januara u 0.47, Ana je majku pozvala poslednji put. Milanka kaže da ne može sebi da oprosti što se tada nije javila...

Ne sluteći šta se dešava preko okeana, Milanka je ćerki 1. januara ujutro preko Vibera čestitala Novu godinu. Milanka: “Srećna vam Nova 2023. i božićni praznici! Pozdrav!” Odgovora nije bilo. Pet dana kasnije, zabrinuta Milanka ponovo je pisala ćerki. Milanka: “Ana, gde si, sine? Nije mi dobro. Što mi se ne javiš na poruku”.

I sutradan je pokušala da stupi u kontakt sa ćerkom, poslednji put. Milanka: “Gde si?” Odgovora nije bilo.

Podsetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašni­ji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage, a u međuvremen­u je optužen i za Anino ubistvo.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia