Blic

Udarile su mu pare u glavu

Ekipa emisije “Metar moga sela”, koja se emituje na TV “Blic” (MTS 115), susrela se sa različitim stavovima meštana kada je u pitanju njihov sugrađanin. Jedni kažu da je dobar i da svima pomaže, a drugi nemaju baš lepe reči za pevača. IMAO JE NAJNORMALN­IJ

- SONJA PERNJAKOVI­Ć

Umirnom vojvođansk­om mestu Brestač tek je polako počinjao dan kada je ekipa emisije “Metar moga sela” stigla. Ispred kuće folk pevača Darka Lazića sačekala nas je njegova majka Branka i to pre prve jutarnje kafe.

U porodičnoj kući Lazića žive baka, majka i brat, a odmah do stare kuće nalazi se i nova koju je Darko pre nekoliko godina izgradio za svoju porodicu.

- Ovde je rođen, ovde je odgajan. Bio je kao i svako dete malo nemiran, malo poslušan kaže sa osmehom Branka Lazić, Darkova majka, a na pitanje da li deci znači kada odrastaju u takvom mestu daleko od gradske vreve kaže:

- Kako za koga, neko voli više u gradu. Darku prija ovde, ali voli da ide i u grad. Ovde nas sve veže.

Darko je postao velika zvezda, a naš narod ume da bude zavidan i da misli svašta.

- Niko me ne gleda drugačije ni komšije ni celo selo - kaže Branka Lazić.

Poslednjih nekoliko godina u životu ovog popularnog folkera bilo je mnogo situacija koje su šokirale javnost.

Darko je 2018. godine doživeo tešku saobraćajn­u nezgodu koja je ostavila trag na celu porodicu.

- Više se ne vraćam na to. Ne mogu da opišem ta osećanja koja se probude. Kada prođem pored tog mesta uvek se setim svega toga, ali pokušavam da što manje razmišljam o tome. Važno je da je sada sve okej, da je sve super - rekla je ekipi emisije Branka, a na pitanje kakav je njen odnos sa Darkom kaže:

- Odličan, mada se svašta plasira. Juče je otišao odavde za Novi Sad. Spavao je ovde. Voli da dođe, sve voli da jede, voli krompir, paprikaš, voli i on da sprema. Dođe pa pravi specijalit­ete neke. Sve je sam naučio, kaže da bolje sprema

“Kada prođem pored tog mesta uvek se setim svega toga, ali pokušavam da što manje razmišllja­m o tome. Važno je da je sada sve okej, da je sve super”, rekla je ekipi emisije Branka

od mene. Mada ima nešto što i mama bolje sprema od njega ili čak i baba.

Dve godine je prošlo od kad je izgubio oca Milana, a pevaču je i to veliki gubitak na srcu.

- Verovatno prikriva sve to, kao i ja kao i mlađi sin. Teško je da se prikriju te emocije. Nekada je teško, ne može da se sakrije, a nekada prikrivamo to vešto - iskreno kaže Branka.

O Darkovim ljubavima se često priča, a njegova majka kaže da je nova snajka bila kod njih.

- Tu je, bila je, sve je okej kratko je rekla Branka.

I meštani Brestača kažu da se pevač često vraća u svoje rodno selo.

- Dobro je dete samo eto ne vodi brigu o sebi, a ovako je sve kako treba - rekla je ekipi emisije “Metar moga sela” jedna sugrađanka i dodala:

- Luda glava, udarile mu pare u glavu, šta će biti drugo, bio je tu naj, naj. Ma, sve je najnormaln­ije bilo. Imao je najnormaln­ije detinjstvo, dok se nije proslavio, svi su ga podržavali. Dok je bio ovde bez novca, gurali su ga svi, e kako ode, on napravi sebi sve i svašta.

- Jedva je bio izvukao živu glavu posle nesreće i posle opet. Ne znam da li će se promeniti kaže sugrađanka i dodaje:

- Oca je posle izgubio to mu je teško palo ali i to ga izgleda nije opametilo.

- Dolazi stalno, svima kaže dobar dan, svaki drugi treći dan, malo malo pa je tu. Sa svima se pozdravi, plati piće... - kaže iskreno Darkov prijatelj

i dodaje:

- Čovek živi kako on zna i ume. Svi oni i rade te stvari i ne rade. On u suštini šta je sve preživeo ja ne znam da li on bilo šta više radi, da li se alkoholiše, da li se drogira... Svi viču drogira se ovo, ono, ja ga iskreno takvog nisam video. Ranije nekih, šta ja znam godina, jeste malo, a sad u suštini ne znam, bolestan je, ne može on da podnese to - kaže nam meštanin koji je nekoliko godina i radio sa Darkom.

- Nije neki da se digao u visine, zvezda je, nije nikome ništa skrivio, nije nikome ništa dužan i svi koji kažu da je dužan, lažu, brate, samo okaljavaju čoveka, ne znam zašto, ali ajde, neko ga voli, neko ne voli... U suštini mi mladi ga volimo svi, a ovi stariji, ne zanima me za njih.

Kada dođe u Brestač kažu da se nije promenio kao i da se ponaša najnormaln­ije.

Jedino taj želudac šta je već radio sa njim pa je smršao, inače se nije promenio - kaže jedan

meštanin koji kaže i da Darko često ume da sedne sa sugrađanim­a i da popriča.

- On je jedno naše dete tu iz sela koje se ponaša kao i sva deca. Trčao je po prašini, igrao se u blatu kao i sva deca - priča stariji meštanin koji se seća Darka kao malog.

On je totalno prirodan, običan kada je ovde. On je tu odrastao, javi se svima, bio je kao sva deca nekad dobri, nekad preteraju. Nije on ništa poseban ovde u selu uopšte, ne pričamo to kada je tamo, to su te neke situacije koje traže i crno iz tebe i najlepše iz tebe - iskren je stariji meštanin koji kaže da su ga kao i svu decu svi u selu znali i dodaje:

- Nije digao nos, ne, ne, on je obično prirodno dete sa sela i tako se i ponaša.

Prve četiri godine osnovne škole Darko je završio u Brestaču posle čega se preselio u Holandiju.

- Ljudi su drugačiji bili tada, bili su veseliji, razdragani­ji. Bio je tek početak kada je kretao u školu, posle toga je već otišao u inostranst­vo. Svi učenici ga znaju, a dolazio je on par puta kod nas ovde u školu. Svi ga znaju, trčali su ka njemu - rekao nam je sa osmehom nastavnik škole koju je Darko pohađao.

- To šta će on da radi, to je njegova privatna stvar, u to niko ne ulazi, da li će da se ženi osam ili 10 puta... Bitno je kakav je on čovek, za mene je dobar - rekla nam je meštanka, a reprizu emisije možete gledati u ponedeljak i u četvrtak u 16 sati.

“Ovde je rođen, ovde je odgajan. Bio je kao i svako dete malo nemiran, malo poslušan”, kaže sa osmehom Branka Lazić

 ?? ??
 ?? ?? MAJKA DARKA LAZIĆA: BRANKA
MAJKA DARKA LAZIĆA: BRANKA
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? PEVAČ SE UVEK VRAĆA U RODNI BRESTAČ GDE JE SAGRADIO I KUĆU
PEVAČ SE UVEK VRAĆA U RODNI BRESTAČ GDE JE SAGRADIO I KUĆU
 ?? ?? NASTAVNIK O PEVAČU IMAO REČI HVALE
NASTAVNIK O PEVAČU IMAO REČI HVALE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia