Blic

U požaru stradao vlasnik nekada poznate kafane

Stravičan požar dogodio se juče ujutru u Ulici Račkog 79 u Petrovarad­inu, a u njemu su dve osobe izgubile život.

- Zlatko Čonkaš

POŽAR JE IZBIO oko 5.30 časova, a vatrogasne ekipe su vrlo brzo uspele da ga lokalizuju. Međutim, nisu uspeli da spasu preminule koje su zatekli izgorele do neprepozna­tljivosti.

Prema rečima portparola novosadske Hitne pomoći dr Zorana Krulja, njihove ekipe nakon dojave brzo su izašle na teren gde su na licu mesta pružili pomoć dvema ženama starim 67 i 43 godine, koje su imale stresnu reakciju ali su lekarske ekipe uspele da ih smire. Kako nezvanično saznaje “Blic” identifiko­vano je jedno od dva ugljenisan­a tela koja su zatečena na spratu izgorelog objekta. Prema prvim informacij­ama, reč je o vlasniku kuće M. B. (70)

Vatra je progutala nekadašnji ugostitelj­ski objekat “Avantura”, koji je 90-ih bio vrlo popularnu među ljubitelji­ma narodne muzike koji je živeo na spratu iznad lokala koji je nekada bio ugostitelj­ski objekat Kabare “Avantura”.

Pomenuti objekat sagrađen je nelegalno sredinom 90-ih godina prošloga veka kada je M. B. tamo otvorio “Avanturu”, nekada vrlo popularnu među ljubitelji­ma narodne muzike koja je zatvorena početkom dvehiljadi­tih zbog brojnih incidenata koji su se tamo dešavali.

Tokom godina, taj objekat je prilično nestručno i neplanski nadgrađiva­n a u dvorištu su sagrađeni i pomoćni objekti i manji stambeni objekat gde je M. B. živeo sa bivšom ženom sa kojom već dugo nije u braku.

Pretpostav­lja se da je način gradnje doprineo tome da se požar koji je buknuo iz za sada nepoznatih razloga vrlo brzo proširi celim spratom što je dovelo do velike tragedije i smrti dvoje ljudi.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, tela koja su pronađena na spratu objekta izgorela su do neprepozna­tljivosti te se samo pretpostav­lja da je jedan od preminulih M. B. kojeg policija ne može da pronađe dok druga osoba još nije identifiko­vana.

Oba tela prevezena su u Institut za sudsku medicinu na obdukciju gde se nadležni nadaju da će preminuli brzo biti identifiko­vani.

Komšije takođe, pretpostav­ljaju da je jedan od poginulih M. B. dok za drugu osobu ne mogu ni da pretpostav­e ko je.

- M. B. je bio prilično prek čovek i sa godinama je sve više ispoljavao tu svoju osobinu tako da je malo ko iz komšiluka sa njim bio u kontaktu odnosno nije puno zalazio u detalje njegovog života. Sve se svodilo na puko javljanje u prolazu a na osnovu “rekla - kazala” priča pretpostav­ljamo da je živeo sam - priča jedna komšinica.

Dodaje da su pre u dvorištu živeli njegova majka koja je davno preminula i njegova sestra koja već dugo ne živi tu.

- Jedno vreme sa njim su živeli i supruga sa decom ali su se i oni koliko znamo davno odselili. Takođe, od kada je prestao da se bavi ugostitelj­stvom znamo da je na toj adresi otvarao pa zatvarao neke firme. Bavio se raznim poslovima i snalazio se nekako. To je otprilike sve što znamo o njemu a i to baš nisu pouzdane informacij­e. Viđali smo i da tu dolaze neki ljudi znači da imao društva - priča uzrujana žena.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia