Blic

ARGENTINA ZOVE KAMPACA,ALI SE SAD ZVEZDA PITA

Male su šanse da će igrati 23. februara sa Kanadom, odnosno tri dana kasnije protiv Doninikans­ke Republike jer ga očekuje Kup Radivoja Koraća u Nišu, kao i debi u Evroligi.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Fakundo Kampaco prvi put u 2023. u Beogradu. Ovako možemo da najavimo večerašnji (18) derbi 16. kola ABA lige u kojem Crvena zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju.

Argentinac je za crvenobele debitovao 25. decembra u “Pioniru” u meču sa Borcem iz Čačka, da bi zatim krenuo na mini-turneju po regionu u kojoj je posetio Split, Skoplje i Podgoricu. Zvezdini navijači su tako morali da sačekaju gotovo

ceo mesec da ponovo vide Kampaca koji, kao što znate, ne može da bude registrova­n za Evroligu sve do kraja februara. Zato se očekuje da “Pionir” i večeras bude ispunjen do poslednjeg mesta, jer svi očekuju novu magiju bivšeg košarkaša Reala, Denvera i Dalasa.

Sa Kampacom u sastavu, crveno-beli su veliki favoriti protiv Olimpije. Međutim, pitanje je kako će na ekipu Duška Ivanovića da deluje poraz od Žalgirisa, kao i činjenica da već u petak igraju sa Partizanom u Evroligi.

Što se Kampaca tiče, on bi uskoro mogao da se vrati u domovinu. Argentina, koja je prvak planete, još nije obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo 2023. “Gaučosi” su četvrti, a dalje idu tri tima.

Imaju skor 7-3, kao i Venecuela i Dominikans­ka republika, dok je Kanada sigurna sa maksimalni­m učinkom. Selektor Pablo Priđoni je za lokalne medije rekao da računa na plejmejker­a Crvene zvezde, dok se još ne zna da li će poziv da dobije i Luka Vildosa.

Bilo kako bilo, Argentina mora da dobije oba meča, 23. februara sa Kanadom, odnosno tri dana kasnije protiv Dominikans­ke republike. Dobro u svemu je da utakmice igra pred svojim navijačima, najverovat­nije u Mar del Plati.

Želje “gaučosa” su jedno, ali sve zavisi od Crvene zvezde. Poznato je da timovi iz Evrolige ne puštaju svoje košarkaše za takozvane FIBA prozore i Beograđani mogu samo da se zahvale selektori Priđoniju i da u odgovoru napišu jedno veliko NE! Problem je što se od 17. do 20. februara u Nišu igra finalni turnir “Kup Radivoja Koraća” na kojem će crveno-beli da brane titulu. Ako stignu do borbe za trofej, to bi značilo da bi Kampaco imao samo tek nešto više od 48 sati da iz Niša stigne do Argentine. Pitanje je da li to fizički može da se izvede, ali u svakom slučaju ne bi bilo dobro za organizam 31-godišnjeg Argentinca. Takođe, čak i da ga Zvezda pusti, imao bi isto manje od tri dana da se vrati i sa timom otputuje za Mihenh, gde bi trebalo da 2. marta debituje protiv Bajerna.

Pre “Kupa Radivoja Koraća”, Zvezdu u ABA ligi, pored Cedevita Olimpije, očekuju još mečevi sa FMP-OM (29. januar), Igokeom (5. februar) i Zadrom (12. februar), kao i četiri evroligašk­a duela u kojima Kampaco ne može da igra (Partizan, Virtus, Armani i Makabi).

 ?? ?? Kampaco bi trebalo da pomogne „gaučosima“da se plasiraju na Svetsko prvenstvo koje se igra ove godine, ali će verovatno Zvezda da stopira odlazak
Kampaco bi trebalo da pomogne „gaučosima“da se plasiraju na Svetsko prvenstvo koje se igra ove godine, ali će verovatno Zvezda da stopira odlazak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia