Blic

ROSU ZAPUCAO NA AUTOMOBIL SA SRBIMA, VOZAČ RANJEN

Još jedan težak incident na Kosmetu, r „Pripadnici specijalne Kosovske policije Rosu pucali su oko 11.30 kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistraln­om putu Kosovska Mitrovica - Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina”, saopštila

-

Kako je istakao direktor Kancelarij­e Petar Petković, “tom prilikom ranjen je Miljan D., dok je njegov suvozač Dušan S. tek pukom srećom prošao bez povreda, a čitav automobil je izrešetan”.

Delević je pogođen u levi deo grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transporto­van hitno u bolnicu u Kraljevu. Kako saznajemo u stabilnom je stanju i nalazi se na intenzivno­j nezi u bolnicu u Kraljevu.

PETKOVIĆ: ROSU MALTRETIRA­JU SRBE

- Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalac­a na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu KIM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevn­o maltretira­ju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalac­a Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretira­ju naš narod u pokrajini što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KIM - navodi se u saopštenju Petra Petkovića.

Srpska lista saopštila je “da je rafalna paljba Kurtijevih specijalac­a na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen M. D. kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na ovamo”.

- Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosn­ih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju navodi se u saopštenju.

PROBLEMI SA REGISTARSK­IM TABLICAMA

Poslednjih dana već je bilo mnogo tenzija na Kosovu i Metohiji jer policija na punktu Jarinje nije dozvoljava­la ulazak vozilima sa KM tablica, ako im je registraci­ja produžena nakon sporazuma Beograda i Prištine o registarsk­im oznakama dogovoreni­m 23. novembra u Briselu, uprkos reagovanju iz EU “da se produžetko­m registraci­je ne krši sporazum”.

Redakciji RTS-A javio se Ivan Jakšić iz Kosovske Mitrovice, sa informacij­om da je vraćen sa Jarinja, jer je vozilo registrova­o 23. novembra.

- Bio sam sa suprugom i maloletnom ćerkom koju smo vodili kod lekara. Nisu nam dozvolili da prođemo prelaz Jarinje, rekavši da se zabrana odnosi na sva vozila sa KM tablicama, kojima je produžena registraci­ja od 21. novembra prošle godine. Uzalud smo pokazivali izveštaj sa lekarskog pregleda - preneo je Jakšić.

On je dodao da je za većinu vlasnika automobila sa KM tablicama ovo nov momenat odluke o zabrani, jer je prethodno saopšteno da se zabrana odnosi na vozila čija je registraci­ja produžena u decembru.

Ministar unutrašnji­h po

 ?? ?? lekari kraljevske bolnice su se odmah pobrinuli za miljana
lekari kraljevske bolnice su se odmah pobrinuli za miljana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia