Blic

TRI DETALJA SU UKAZIVALA NA PROBLEME IZMEĐU ANE I BRAJANA VOLŠA

Kockice oko ubistva lepe Srpkinje u Americi Brajan Volš je i zvanično optužen za ubistvo supruge, 39-godišnje Beograđank­e Ane Volš (Ljubičić), iako i dalje deo njene porodice i prijatelja ne može da veruje da je baš on počinio monstruozn­i zločin.

- EKIPA “BLICA”

Čak je i Anina majka Milanka Ljubičić, koja je s njima provela skoro godinu i po dana u Americi, u više navrata ponavljala da su Ana i Brajan imali skladan brak u kojem su dobili tri sina, koji sada imaju od dve do šest godina.

I blizak porodični prijatelj, koji je poslednji bio sa Volšovima na dočeku Nove godine u njihovom domu, istakao je da “te noći ama baš ništa nije ukazivalo, ne da će se dogoditi tragedija, već da uopšte postoje nesporazum­i među supružnici­ma”.

- Zagrlili smo se, slavili i nazdravlja­li, sve ono što svi radimo za doček. Puno smo se radovali. Nije bilo nikakvih naznaka da imaju probleme. Ana je sve vreme sedela na barskoj stolici pored mene u njihovoj kuhinji. Slala je poruke prijatelji­ma. Nije bilo nikakvih naznaka da će doći do nestanka, tragedije ili bilo čega drugog - rekao je Gem Mutlu.

Ipak, nakon što je Brajan Volš zvanično optužen da je ubio suprugu Anu, a zatim telo raskomadao i uništio, polako su počele da se sklapaju kockice zločina, ali i da se na drugi način shvataju određeni detalji koji su ranije možda delovali kao nevažni. A koji iz ove sadašnje perspektiv­e pokazuju da nešto, u najmanju ruku, “nije štimalo među Volšovima”.

1. PORUKE MAJCI

Ana Volš je krajem novembra i početkom decembra, sa sestrom Aleksandro­m koja živi u Kanadi, došla na desetak dana u Beograd. Na katolički Božić ona je, iznenada, od majke Milanke tražila da dođe hitno kod njih u Ameriku!

“Ćao mama, je l‘ bi mogla sutra da dođeš za Vašington”, glasila je poruka koju je Ana poslala majci, da bi joj u sledećoj poruci objasnila: “Brajan i ja se ne slažemo oko dece”.

U daljoj prepisci, Ana je tražila da joj majka dođe tih dana u Vašington.

„Sutra. Pliz. Na dva meseca“, napisala je Ana majci.

Njih dve su se potom dogovarale oko termina i leta, da bi Ana ipak otkazala majci dolazak rekavši: „Možda neće trebati da dolaziš. Pravimo planove verovatno za februar“.

U novogodišn­joj noći Ana Volš je pozvala majku u 23.59 i 0.47, ali se ona nije javila jer je spavala.

2. FOTOGRAFIJ­E

Ana Volš je bila veoma aktivna na društvenim mrežama gde je kačila fotografij­e iz svakodnevn­og života, sa porodicom, prijatelji­ma kolegama. Međutim, svima je odmah zapala za oko činjenica da je na njima bilo veoma malo onih sa Brajanom, uglavnom podsećanje na venčanje, poseta utakmici, rođendansk­a proslava, kao i da je poslednju zajedničku sliku objavila još 2020. godine sa dvojicom sinova.

Na drugoj strani bilo je

mnogo više fotografij­a na kojoj je Ana bila sa svoja tri sina, pa tokom nedavne posete Beogradu, sama...

Ostaje dilema da li je razlog ležao u tome što su se Brajan i Ana još ranije udaljili ili samo činjenica da su praktično preko nedelje imali dva različita života pošto je ona provodila vreme na poslu u Vašingtonu, a on je brinuo o kući i deci u Kohasetu, nedaleko od Bostona.

3. RASPRODAJA

Krajem prošle godine Ana Volš je krenula u pravu ekspresnu prodaju svoje imovine. Poslednjih dana 2022. godine, dakle nakon poruka u kojima je tražila od majke da hitno dođe kod nje u Ameriku, Ana Volš je prodala automobil i stan u njenom vlasništvu. Za gotovinu, što baš i nije tako čest slučaj sa transakcij­ama u SAD.

Prodaja stana je zavedena 29. decembra, samo par dana pre nego što je Ana nestala. U pitanju je nekretnina veličine 62 kvadrata u predgrađu Bostona. Tu je Ana na svoje ime kupila stan januara 2020. Platila ga je 137.000 dolara, a onda ga je u novembru 2022. oglasila za prodaju. Uspela je da ga proda za samo osam dana i zaradila je od te prodaje 220.000 dolara.

Kako su obelodanil­i njeni prijatelji, ona je od tog novca planirala kupovinu nove nekretnine u Vašingtonu, gde je i radila i gde su planirali da presele celu porodicu. ■

VOLŠ JE ZVANIČNO OPTUŽEN DA JE UBIO SUPRUGU ANU, A ZATIM TELO RASKOMADAO I UNIŠTIO

Ana je na katolički Božić iznenada od majke Milanke tražila da dođe hitno kod njih u Ameriku. Međutim, ubrzo je otkazala majci dolazak

 ?? ??
 ?? ?? Na aninim društvenim mrežama je bilo veoma malo slika sa brajanom
Na aninim društvenim mrežama je bilo veoma malo slika sa brajanom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia