Blic

NEKO JE TIPOVAO UBIJENE SESTRE SA BEŽANIJSKE KOSE

Na Bežanijsko­j kosi brutalno su ubijene sestre Jelisaveta Đ. (76) i Gordana Đ. (78), a kako saznajemo, motiv ovog ubistva je koristolju­blje.

-

PREMA NAŠIM SAZNANJIMA, u stanu u kojem su zatečene sestre pronađeni su određeni biološki tragovi koji su poslati na veštačenje na Biološki fakultet. Ovo ubistvo ima sličnosti sa ubistvom studentkin­je Ivane Krikovapić na Zvezdari, jer je ubica nakon što je svoje žrtve usmrtio zaključao stan.

Kako saznajemo, istraga ide u nekoliko pravaca, a do sada je saslušano u svojstvu građana nekoliko osoba. Policija će svakako obaviti razgovor i sa kupcima kuće koju su prodale Jelisaveta i Gordana, a biće saslušani i svi koji su eventualno mogli da znaju da su sestre čuvale novac u svom stanu.

- Ne znam zašto su kod sebe čuvale taj novac. Verovatno je neko saznao da imaju pare, pa ih je tipovao. Jedna moja komšinica je ispričala da je na Božić primetila nepoznatog tridesetog­odišnjaka koji je došao kod Jelisavete i Gordane. Od tog trenutka niko ih više nije video. Trebalo bi da policija nađe tog mladića, pa da ga ispita - rekla je za “Informer” jedna od komšinica ubijenih sestara.

Na ulazu zgrade u kojoj su živele sestre Đurić instaliran­a je kamera, ali ona, kako su potvrdili stanari, ne radi već duže vreme.

- Ta kamera ne radi, zbog problema sa nekim kablovima. Međutim, i da radi, ne bi bila od koristi, jer ona samo prikazuje sliku, ali je i ne snima. Više služi da vi pogledate ko stoji ispred ulaznih vrata, pa da odlučite da li ćete da ga pustite da uđe u zgradu ili ne - rekla je jedna stanarka.

SESTRE POZNAVALE UBICU?

Podsetimo, tela ubijenih sestara pronađena su u stanu u četvorospr­atnici u Ulici Marka Pola 3. Jedna sestra nađena je sa jastukom preko glave, u stanu su primećeni tragovi krvi, mada prema nezavnični­m informacij­ama nije bilo tragova premetačin­e. Po svemu sudeći nesrećne sestre su poznavale osobu koju su pustile u stan jer vrata ni brava nisu oštećene.

Policija traga za starijim muškarcem koji bi u svojstvu građana trebalo da policiji odgovori na određena pitanja. Kako saznajemo, ovaj muškarac je poznavao žrtve i navodno je bio u kontaktu sa njima.

- Proveravaj­u se svi kontakti sestara, sa kim su se družile, da li su imale eventualno problem sa nekom osobom, da li bi neko profitirao od njihove smrti. Proverava se takođe, da li su novac ili neke dragocenos­ti nestale iz stana - kaže izvor “Blica”.

NESTANAK PRIJAVILE KOMŠIJE

Slučaj nestanka sestara policiji su prijavile komšije koje su osetile neprijatan miris iz stana i primetile da se vremešne žene ne pojavljuju desetak dana. Kako su pričale komšinice, njih dve su živele zajedno pet godina i bile su veoma bliske.

Kako je ispričala komšinica Jelica, ona nije ušla u stan, ali je od policije čula da je prizor zatečen unutra bio stravičan. Jelica je ispričala da je ona ta koja je alarmirala komšije da se provali u stan.

- Ja sam insistiral­a da zovemo. Zvali smo policiju, ali su oni rekli da ne smeju da razvaljuju, ali da možemo mi sa dva svedoka. Rekla sam da razvalimo, pa ako je sve u redu platićemo bravu. I tako danima. Poslednji put sam je videla 6-7. januara, donela mi je bundevaru. Imala sam goste, imala sam puno ljudi u kući. Kasnije vidim nema je, nema je i onda sam počela da alarmiram. Neke komšije su govorile da su otputovale, ja sam imala tu crnu slutnju - ispričala je Jelica.

O tome zašto bi neko ubio dve starice komšije ništa ne znaju, a na celoj Bežanijsko­j kosi strah je zavladao među stanarima. Kako tvrde “nisu bile u svađi sa rođacima, niti su dobijale pretnje”. J. Đ., koja je u ovoj zgradi prema rečima stanara živela 30 godina bila je veoma dobra komšinica, a do pre nekoliko godina živela je sa mužem koji je preminuo, i sa kojim nije imala dece. Drugi komšija napomenuo je da nije bio toliko blizak sa preminulom, ali kada god bi je sreo ona je bila nasmejana i fina, preneo je Telegraf.rs.

Istraga ovog zločina ide u nekoliko pravaca, a policija će obaviti razgovor i s kupcima kuće koju su prodale Jelisaveta i Gordana

 ?? ?? u stanu u kojem su zatečene sestre pronađeni su biološki tragovi
u stanu u kojem su zatečene sestre pronađeni su biološki tragovi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia