Blic

ĐOKOVIĆ: JOŠ SAM GLADAN

-

Novak je posle pobede protiv De Minora još jedno rekao da nije očekivao da će da izgubi ukupno pet gemova.

- Najbolji tenis ove godine, drago mi je zbog toga, kako turnir odmiče, igram bolje. Osećao sam se dobro. Savršen meč za mene - izjavio je Đoković na konferenci­ji za medije.

On je dodao i da je promenio pristup turniru, odnosno da je trenutak da „počne drugačije da razmišlja“. - Nisam mislio o tituli prošle godine, već samo da budem konkurenta­n da igram. Tako sam mislio sve do večeras. Ali način na koji sam večeras odigrao daje mi mnogo nade da mogu do titule. Jedini sam teniser koji je u žrebu ostao kao grend slem šampion. Ali svi imaju iskustvo. Želim da Cicipasu uputim kompliment, igra zaista sjajno. Amerikanci igraju dobro.

Srpski teniser je pričao i o gladi za trofejima.

- Glad uvek postoji, da nema te gladi, ne bih ni igrao. Želim da budem konkurenta­n. Uvek želim da osvojim turnir i da budem najbolji. Niko ne dolazi tek tako. Želim da napravim istoriju za sebe, svoj narod, svetski tenis, istoriju sporta. To me usmerava u pravom pravcu.

Morao je ponovo da priča i o povredi, za koju neki kažu da „nije prava“.

- Neka sumnjaju i dalje. Interesant­no je da se samo u moje povrede sumnja. A kada se drugi igrači povrede onda su oni žrtve, a ja se pretvaram. Znate o kojim igračima se radi. Nemam osećaj da moram da se dokazujem. Imam celu dokumentac­iju o mojim povredama. Padaće mnoge maske. Pogotovu maske koje su se stvorile u poslednje dve godine. To me baš interesuje šta će budućnost da donese, ne samo u sportu.

De Minor ga je prošle godine kritikovao tokom problema sa vizom.

- Nemam ja nikakav odnos s njim. Poštujem ga kao rivala, kolegu, kao što i svakog poštujem. Nemam nikakav problem da mu se javim, čestitam itd. Ali bilo kakav drugi odnos nemam. Nikakvu komunikaci­ju nemam s njim. On je prošle sezone pokazao šta misli o tome.

Na kraju, Novak je prokomenta­risao i da li će da trenira uoči četvrtfina­la.

- Malopre smo razgovaral­i. Da li ćemo nastaviti sa rutinom netreniran­ja između mečeva. Videćemo kada se probudim - poručio je Novak.

 ?? ?? novak kaže da sada oseća da može do titule u melburnu
novak kaže da sada oseća da može do titule u melburnu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia