Blic

NOVAKOVA ŠKOLA

Naš teniser je slavio sa 6:2, 6:1, 6:2 i priznao da prvi put nema problema sa povredom zadnje lože. Njegov naredni rival u sredu je Rus Andrej Rubljov.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Novak Đoković je čovek sa misijom! Srbin je održao još jedan besplatan čas tenisa u “Rod Lejver areni” - pobedio je Aleksa de Minora sa 6:2, 6:1, 6:2 za plasman u četvrtfina­le Australija­n opena, gde ga u sredu očekuje Andrej Rubljov.

Bila je to Novakova dominacija od prvog do poslednjeg poena. Domaći teniser se, praktično, držao samo prvih desetak minuta, do 2:2. Zatim je Đoković vezao devet gemova, odnosno uzeo je 13 od ukupno 14, kada je i De Minoru bilo jasno da više nema šta da radi i da je bolje da spakuje rekete.

Devetostru­ki šampion Melburna prvi put u poslednje dve nedelje nije imao problema sa povredom zanje lože, koja ga prati još od 7. januara i turnira u Adelejdu.

- Osećao sam se odlično večeras. Nisam osetio ništa, bilo je sjajno. Hvala lekarskom timu, mom fizioterap­eutu Bobu. Svima koji su mi pomogli da nastavim da igram. Ali, ne želim da slavim prerano. Osećao sam se dobro prvi meč, drugi ne tako dobro, tako da znam da stvari mogu vrlo brzo da se promene. Zadovoljan sam kako sam se kretao, kako sam udarao loptu. Hajde da samo nastavim tako - rekao je Novak posle pobede.

On se prisetio da je u sličnoj stiuaciji bio pre dve godine. Tada je u 3. kolu povredio stomačni mišić, međutim stisnuo je zube, nastavio je da igra i na kraju je osvojio titulu.

- Mislim da sam dosta naučio iz te situacije. Svi sportisti znaju kako je to kada si povređen. Znaju kakav je to osećaj, pogotovo kad igraš na turniru, a ne znaš kakav je stepen povrede, koliko je opasna, koliko još možeš... Sve je drugačije i sve se menja kada odigraš pravi takmičarsk­i meč. Popio sam mnogo tableta ovih dana, pokušavao da zamaskiram bol.

Na “popio sam mnogo tableta” su usledila dobacivanj­a sa tribina.

- Ne, ne takve pilule - prihvatio je Novak šalu sa navijačima u “Rod Lejver areni”: - Pilule su protiv bolova koje ne volim da uzimam. Morao sam da nađem način sa timom da nastavim dalje. Idem od dana do dana, danas je bio najbolji od početka turnira.

Đoković nije krio da je i pre meča plamirao da sa De Minorom završi u tri seta, iako su mnogi smatrali da Australija­nac “može da ga

 ?? ?? đoković kaže da je želeo da završi meč u tri seta kako bi imao više vremena da se odmori do srede i četvrtfina­la australija­n opena
đoković kaže da je želeo da završi meč u tri seta kako bi imao više vremena da se odmori do srede i četvrtfina­la australija­n opena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia