Blic

VIDIMO SE 2026. U AMERICI

„Bilo bi lepo da naša reprezenta­cija veže tri učešća na mundijalim­a”, rekao je direktor Stevan Stojanović pre test meča sa selekcijom SAD koji se igra u četvrtak (04.00).

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Gotovo 24 sata putovali su srpski fudbaleri iz Beograda, preko Istanbula, do Los Anđelesa, gde će u noći između srede i četvrtka (04.00) odigrati prijateljs­ki meč sa reprezenta­cijom SAD. “Orlovi” su sleteli rano ujutru po lokalnom vremenu i pravo sa aerodroma su produžili na zasluženi odmor.

Ekipu su u hotelu dočekali fudbaleri koji igraju u MLS-U Dejan Joveljić (LA Galaksi), Ranko Veselinovi­ć (Vankuver) i Đorđe Petrović (Nju Ingland), a prve utiske po dolasku u LA preneo je direktor A tima Stevan Stojanović.

- Znali smo da će put biti izuzetno naporan, ali imamo dva dana da se odmorimo i da spremni dočekamo duel sa reprezenta­cijom domaćina. Sve su ovo mladi momci, vidim da su nasmejani i raspoložen­i, siguran sam da će imati snage da odgovore zahtevima utakmice. Za njih je to veliki izazov i lepa šansa da dokažu koliko vrede, možda i da se nametnu za važne duele koji nas očekuju u martovskom terminu na startu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo u 2024. godini - rekao je Stojanović.

Da podsetimo, selektor Dragan Stojković nije mogao da računa na fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

- Ne treba se ljutiti na večite rivale. Oni imaju svoj plan rada, očekuju ih velika iskušenja u prolećnom delu sezone, kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodn­oj sceni. Sa druge strane, moram još jednom da se zahvalim klubovima koji su nam izašli u susret i dozvolili svojim igračima da brane boje Srbije u ovoj prijateljs­koj proveri. Dobro je što na tri bitna mesta u timu imamo na raspolagan­ju fudbalere iz MLS lige kojima nije potreban period adaptacije

I DIREKTOR i koji dobro poznaju kvalitet i mogućnosti američkih reprezenta­tivaca. Doduše, Veselinovi­ć je takođe stigao iz Evrope, jer se njegov klub, Vankuver Vajtkeps, nalazi u Španiji na pripremama.

Utakmica protiv Srbije za reprezenta­ciju SAD je praktično početak priprema za SP 2026. koje će organizova­ti u saradnji sa Meksikom i Kanadom.

- S obzirom na to da su kao domaćini oslobođeni obaveza, jasno je da će popuniti kalendar kontrolnim mečevima protiv selekcija sa različitih kontinenat­a. Nama je trenutno u fokusu kvalifikac­ioni ciklus za Evropsko prvenstvo 2024, ali sigurno je da razmišljam­o i o selekciji igrača koja će pokušati da poveže tri učešća na mundijalu i da posle Rusije i Katara izbori plasman i na svetski samit fudbala 2026. godine - poručio je Stojanović.

„Orlove“su u hotelu u Los Anđelesu dočekali Joveljić, Petrović i Despotović, koji igraju u domaćoj MLS ligi

SELEKTOR STOJKOVIĆ STOJANOVIĆ VERUJU U NAŠ MLADI TIM ZA MEČ SA AMERIKANCI­MA

 ?? ??
 ?? ?? „orlovi“će morati brzo da se priviknu na uslove u los anđelesu
„orlovi“će morati brzo da se priviknu na uslove u los anđelesu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia