Blic

Maja se vraća u Italiju

Ognjenović­eva će na kraju sezone da napusti turski Ezadžibaši i da se ponovo oproba na Apeninskom poluostrvu.

-

TURSKI MEDIJI SU objavili sa vinjetom „transfer godine“, a zasad to i jeste. Srpska odbojkašic­a Maja Ognjenović će od naredne sezone nositi dres italijansk­e Novare, dok će je u Ezadžibaši­ju zameniti legenda turske odbojke Naz Ajdemir Akjol, prenosi “Mocart sport”. Na kraju sezone će dva velika transfera biti i zvanično potvrđena.

Iako je Maja u jeseni karijere i ima 38 godina, i dalje je mnogo smatraju najboljim tehničarem na planeti, što je potvrdila i u prvom delu aktuelne sezone jer njen

Ezadžibaši blista i ima sve pobede u turskom prvenstvu i Ligi šampiona. Maja igra vrhunski i sjajno sarađuje sa prvom zvezdom tima Tijanom Bošković.

Zato je mnoge u svetu odbojke iznenadila vest da će napustiti Ezadžibaši u kojem joj je ovo treći mandat i praktično se oseća kao kod kuće. Ipak, zov Italije i očigledno ambiciozni planovi Novare su ubedili Ognjenović­evu da se četvrti put u karijeri odluči na selidbu na Apenine. Tamo je već igrala u tri navrata za Jesi, Modenu i Pjaćencu, koju je napustila 2017. kada je po treći put u karijeri potpisala za Ezadžibaši. Novarinu odluku je verovatno ubrzala i teška povreda američke reprezenta­tivke Džordan Poulter koja je bila prvi dizač, ali je čeka duga pauza. Do kraja sezone će je zameniti Karlota Kambi koja je potpisana nedavno kao privremeno rešenje, a od leta će ključevi igre biti u rukama srpske odbojkaške ikone.

U turskom velikanu nisu prepustili ništa slučaju i bili su spremni za svaki scenario, pa i za odlazak Maje. Automatski su se dogovorili o saradnji sa Naz Ajdemir Akjol (32), apsolutnom legendom tamošnje odbojke. Prošle godine igrala je za ambiciozni Turkiš erlajnz. U karijeri je devet puta bila šampion Turske i četiri puta prvak Evrope. Dobra stvar za Ezadžibaši je što Naz neće zauizimati mesto stranca i otvoriće prostor za dovođenje nekog atraktivno­g inostranog pojačanja na drugoj poziciji.

 ?? ?? maja ognjenović se u !. godini vraća u italiju, gde će igrati za novaru
maja ognjenović se u !. godini vraća u italiju, gde će igrati za novaru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia