Blic

OD DANAS POČINJEM DA MISLIM O ZVEZDI

Zna se šta je utakmica sa komšijama, pogotovo u Evroligi, kaže trener košarkaša Partizana.

- EKIPA “BLICA”

Košarkaši Partizana su spremni za novi večiti derbi u Evroligi, koji se igra u petak (19) u “Pioniru”. Crno-beli su protiv Studentsko­g centra (100:81) “otresli” poraz u Valensiji i Željko Obradović sada može da priprema ekipu za Crvenu zvezdu.

- Zahvalio bih i igračima koji su od prvog minuta igrali ozbiljno. Bilo je padova u toku utakmice, ali mislim da smo odigrali dobar meč, pre svega napadački. Broj izgubljeni­h lopti, nerezonska rešenja u napadu, menjaš odbranu, pa igrači koji ulaze sa klupe zaborave koja odbrana se igra, sve je to bilo - sumirao je Obradović utakmicu iz Podgorice.

Džejms Naneli je posle serije slabijih izdanja Studentsko­m centru ubacio 12 poena, postigao četiri trojke iz šest pokušaja i to uglavnom u ključnim trenucima.

- Odigrao je veoma ozbiljnu utakmicu i voleo bih da nastavi. Poznati su njegovi kvaliteti. Mi moramo da igramo, ne samo sledeću, već sve ostale utakmice kao tim i da imamo više raspoložen­ih igrača. Danas je bilo dosta raspoložen­ih, neki su bili manje raspoložen­i, ali svi su nam važni, na sve računamo.

U timu nije bilo Jama Madara, kog je u 12 odmenio Vladimir Brodzijans­ki.

- Bolela su ga leđa. Nije trenirao u subotu, nije ni na dan utakmice i preventive radi nije bio tu, ali verovatno će imati sve potrebne tretmane da se oporavi.

Sledi večiti derbi sa Crvenom zvezdom u 21. kolu Evrolige. - Igrači su imali slobodan ponedeljak, da ih osvežim u ovom napornom kalendaru. O Zvezdi počinjemo da razmišljam­o od danas. Zna se šta je utakmica sa Zvezdom, probaćemo da damo sve od sebe - zaključio je Obradović. Crno-beli imaju priliku da se u petak izjednače sa Crvenom zvezdom koja je trenutno na 50 odsto uspešnosti u Evroligi, dok je Partizan na 9-11. Takođe, za Obradoviće­vu četu je važno da ako pobede, to urade sa tri ili više poena razlike. Naime, šampion Srbije i regiona je u prvom duelu odigranom u “Areni” slavio sa 76:73, posle koša Nemanje Nedovića.

Partizan, inače, ima dobar raspored u nastavku evropskog takmičenja, jer posle komšija dočekuje Asvel (31. januar), u meču u kojem je veliki favorit. Zatim slede dva nezgodna gostovanja, Žalgirisu (3. februar) i Bajernu (9. februar), pre nego što se ekipa preseli u Niš na finalni turnir Kup Radivoja Koraća od 17. do 20. februara. Nakon toga, slede dva meča kod kuće, protiv Fenerbahče­a (23. februar) i Albe (2. mart).

Do tada će već biti jasno da li crno-beli imaju potencijal za top 8 fazu Evrolige, za koju će ove sezone biti potrebno između 19 i 21 pobede. To znači da Beograđani imaju malo prostora za greške, odnosno da će morati da prave brejkove, pogotovo protiv glavnih rivala za mesto u plej-ofu. Ključ će biti od 7. do 16. marta sa tri vezana gostovanja (Virtus, Armani i Efes). U poslednjih pet kola, crno-beli četiri puta igraju u “Areni”, a gostuju samo Monaku.

 ?? ?? naneli je protiv studentsko­g centra odigrao jedan od boljih mečeva
naneli je protiv studentsko­g centra odigrao jedan od boljih mečeva
 ?? ?? željko obradović je igračima dao slobodan ponedeljak
željko obradović je igračima dao slobodan ponedeljak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia