Blic

UČENIK IZBODEN U HOLU ŠKOLE I ODMAH OPERISAN

Šesnaestog­odišnji učenik tutinske gimnazije A. H. teško je povređen kada ga je u holu škole nožem u stomak izbo njegov vršnjak A. Š., kog je policija odmah privela.

- EKIPA „BLICA“

Kako su ispričali očevici, napadu je prethodila verbalna svađa dvojice tinejdžera. - Reč je o učenicima iste škole, vršnjacima. Prema prvim informacij­ama, oni su imali već duže vreme nekih nerešenih problema, nesuglasic­a. Posvađali su se i potukli. Nakon toga, kako se sumnja, napadač je izvukao nož i povređenog tinejdžera ubo u stomak - objasnio je izvor “Informera” upoznat sa slučajem.

Da se napad desio u krugu škole, povtrdio je i direktor tutinske gimnazije Vahidin Ramičević.

- Do tuče je došlo u holu gimnazije oko 10.30 sati, a učenik star 16 godina uboden je nožem u predelu stomaka - rekao je za RTS Ramičević.

Povređeni tinejdžer je najpre primljen u tutinski Dom zdravlja odakle je upućen u novopazars­ku bolnicu na odeljenje hirurgije gde je odmah uveden u operacionu salu.

Prof. dr Šefćet Hajrović rekao je za Juronjuz Srbija da je povređeni dečak (16) zadobio ubodnu ranu hladnim oružjem, najverovat­nije nožem, u predelu stomaka i da je došlo do proboja prednjeg trbušnog zida i otvaranja trbušne duplje.

- Dečak je hitno zbrinut. Uveden je u operacionu salu i u toku je hirurška intervenci­ja. Nakon toga biće utvrđeno da li je došlo do eventualne povrede unutrašnji­h organa - rekao je Hajrović.

Dečak je kolima Hitne pomoći oko 12 sati zbrinut u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

- Policija nas je obavestila pre toga da će se takav pacijent transporto­vati u naš centar. Bili smo svi tu, spremni da prihvatimo pacijenta. Tim je odmah ušao u operacionu salu - naveo je Hajrović.

Napadač je priveden u policiju, a odmah je pokrenuta istraga celog slučaja.

- I sa napadačem i sa povređenim policija će u skladu sa zakonom razgovarat­i. Takođe razgovarać­e i sa učenicima koji su videli šta se desilo. Kako sam čuo policija je našla decu koja su bila očevici - rekao je izvor upoznat sa ovim slučajem.

O svemu su obavešteni Centar za socijalni rad, Ministarst­vo prosvete, ali i tužilac za maloletnik­e.

- Policajci i ljudi iz Centra za socijalni rad su došli u školu. Učenici treba da daju izjave. Ne mogu vam trenutno više reći - rekao je kratko za medije direktor škole Vahidim Ramičević.

 ?? ?? Policija je odmah privela napadača, obavešteni su roditelji đaka, Ministarst­vo prosvete, ali i Centar za socijalni rad
Policija je odmah privela napadača, obavešteni su roditelji đaka, Ministarst­vo prosvete, ali i Centar za socijalni rad

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia