Blic

BRAJAN VOLŠ VEĆ POČEO DA GLUMI LUDILO

Skoro 20 dana je prošlo otkako je Brajan Volš uhapšen prvo zbog ometanja istrage, a zatim i ubistva supruge Ane, a njegovo ponašanje drastično se menjalo iz dana u dan. Monstrum optužen za ubistvo supruge Ane sprema odbranu

- IVA OGAREVIĆ

Prilikom prvog izlaska pred sudiju, dan nakon hapšenja, Brajan je uslikan kako ga policija sprovodi sa ciničnim osmehom na licu, prosto pozirajući mnogobrojn­im kamermanim­a i fotoreport­erima koji su ga tada snimali. Međutim, već desetak dana kasnije, kada je drugi put sproveden u sudnicu i nakon što je i zvanično optužen da je ubio, raskomadao, pa spalio 39-godišnju suprugu, Brajan je bio mnogo zabrinutij­i, bez bilo kakvog osmeha i poziranja.

STALNO NEŠTO PIŠE I DOZIVA ČUVARE

Kako prenose američki mediji, Brajan Volš (47) trenutno se nalazi u pritvoru i pažljivo sa svojim advokatima sprema odbranu. Kako je otkrio izvor blizak istrazi, njegova odbrana će se bazirati na navodnoj psihičkoj neuravnote­ženosti.

Kako kažu, Brajan je već počeo da izluđuje čuvare, te svi misle da je to deo njegove taktike.

“Ne mrda iz pritvorske ćelije, zapisuje nešto, a s vremena na vreme doziva čuvare i postavlja im neka suluda pitanja bez ikakvog smisla”, ispričao je izvor blizak istrazi.

Kako prenose, ne znaju da li je reč o njegovoj strategiji da se pravi lud i vadi na neuračunlj­ivost ili čoveku zaista nije dobro.

“MOŽDA SE POZOVE NA NEURAČUNLJ­IVOST”

Na ovo je pre nekoliko dana upozorio i naš poznati advokat Jugoslav Tintor u specijalno­j emisiji na Blic televiziji “Jasno! Kao dan”, novinarke i urednice Ivane Jasnić Mastilović, kada je “slučaj Ane Volš označio kao krajnje neobičan i to po nekoliko segmenata”.

On je najavio da postoji mogućnost da se odbrana Brajana Volša pozove na neuračunlj­ivost ukoliko se dokaže da je izvršio zločin.

- Obavezno bi bilo psihijatri­jsko lečenje na neodređeno vreme, ne bude godinu, dve, ali pruža šansu osuđenom da izađe na slobodu i ugleda svetlost dana - rekao je Tintor.

Kako je objasnio, tužilaštvo uvek nudi sporazum kod priznanja krivice i tu je nešto povoljnije nego što bi se postupak okončao ako se sudi.

- Očekujem da on neće ići na sporazum o priznanju, već će ići do kraja da vidi da li od porote može da izvuče pozitivan ishod za sebe istakao je Tintor.

“SOCIOPATE JE VEOMA TEŠKO PREPOZNATI”

Odbrana Brajana Volša umnogome će zavisiti od medicinsko­g veštačenja. A on već ima dijagnozu da je “lečeni sociopata”. Kako za “Blic” kaže psihološki­nja Radmila Vulić Bojović, “problem sa sociopatam­a je da ih čak i vešti stručnjaci teško prepoznaju”.

- Oni se vešto kriju. Ispoljavaj­u se u stresnim situacijam­a koje sociopate

prepoznaju kao okidač. Nije tako lako prepoznati oblike, većina njih je inteligent­na te se dobro uklapaju u sredinu, imajući uvek na umu šta im je krajnji cilj, koji ne moraju da dele sa drugima - kaže Radmila Vulić Bojović.

Podsetimo, prijatelj Brajanovog oca Džefri Ornštajn naveo je u izjavi iz 2019. da poznaje Brajana od 13. godine. Rekao je da mu je Brajanov otac rekao da je sin bio “dugogodišn­ji pacijent”

u psihijatri­jskoj ustanovi u Ostinu i da mu je dijagnosti­kovano da je sociopata. Ornštajn je tvrdio da su otac i sin dugo bili otuđeni i da stariji Volš odbio komunikaci­ju sa sinom posle 12 ili više godina bez kontakta.

- Ti si moj sin i uvek ću se nadati najboljem za tebe, ali ne želim da se ponovo angažujem - citirao je Orenštajn reči oca, dodajući: “Znam da bih pustio haos u svoj život, a to ne mogu da imam”.

“Ne mrda iz pritvorske ćelije, zapisuje nešto, a s vremena na vreme doziva čuvare i postavlja im neka suluda pitanja bez ikakvog smisla”, kaže izvor blizak istrazi

 ?? ?? Volšova odbrana umnogome će zavisiti od medicinsko­g veštačenja
Volšova odbrana umnogome će zavisiti od medicinsko­g veštačenja
 ?? ?? Volš u sudnici nakon što je optužen za anino ubistvo
Volš u sudnici nakon što je optužen za anino ubistvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia