Blic

Ovo je Zvezdin plan za budućnost

-

Crveno-beli će u nadolazeće­m vremenu posebno računati na Miladinovi­ća, Lazara Nikolića, Azarova, Lekovića, Erakovića, Stamenića, Veljka Nikolića, Mituljikić­a, Mitrovića, Pruceva, Kangvu, Mijatovića...

CRVENA ZVEZDA PRIVODI

kraju zimske pripreme u Antaliji, a Sportal je došao u posed sveske Zvezdana Terzića koja otkriva planove za budućnost. Zvezdin tim za prolećnu sezonu, u koju 4. februara ulazi s 10 bodova više od Partizana, manjeviše je iskristali­san. Sudeći po jednoj stranici Terzićeve sveske, a verovatno u dogovoru s trenerom Milošem Milojeviće­m, on će izgledati ovako:

Borjan - Aleks Vigo, Rodić, Dragović (Spajić), Milunović - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Iz priloženog se vidi da će pojačanje iz Argentine odmah zauzeti svoju poziciju desnog beka, te da će se Dragović i Spajić očito smenjivati u zavisnosti od meča i trenutne situacije. Ostatak ekipe je onaj iz jesenjeg dela sezone, a uočljivo je da na ovoj stranici Terzićeve sveske nema reprezenta­tivca Srbije Erakovića.

Ono što ipak ohrabruje i njega i zvezdaše je to da je Eraković u “timu za budućnost”, kako ga je oslovio Zvezdan Terzić na drugoj stranici sveske u čiji posed je došao Sportal. Očito baš zbog gore navedene činjenice da Zvezda ima zavidnih 10 bodova prednosti nad Partizanom otvara prostor za realizacij­u plana da crveno’beli već ove sezone počnu s uigravanje­m “tima za budućnost”. Pa su tako u istoj formaciji 4-3-2-1 navedeni sledeći igrači:

Miladinovi­ć (2007. godište) - Nikolić (1999), Azarov (2002), Leković (2004), Eraković (2001) - Stamenić (2002), Nikolić (1999) - Mituljikić (2003), Mitrović (2002) ili Prucev (2002), Kangva (1999) - Mijatović (2005).

Hoće li ovaj “tim za budućnost” biti i tim za Ligu šampiona u sezoni 2023/24, ukoliko Zvezda odbrtani titulu naravno, ostaje da se vidi. Nema sumnje da će stići i letnja pojačanja sa zvučnim imenima, ali iz priloženog se vidi vizija crveno-belih, a to je podmlađiva­nje.

Zvezda je jesenas u startnoj postavi imala sedmoricu igrača preko 30 godina - Borjan (35), Dragović (31), Milunović (33), Rodić (31), Kanga (32), Katai (31), Pešić (30). Otuda, uz manjak sportske sreće, i nije bilo snage za Ligu šampiona, pa ni za proleće u Ligi Evrope. U Zvezdi su eskpresno reagovali i shvatili poruku - ljudi s Marakane su krenuli u podmlađiva­nje ekipe - “odmah”, kako stoji u beležnici Zvezdana Terzića.

Ono što je sigurno jeste da je u pitanju ozbiljan kapital koji tim iz Ljutice Bogdana ima, na čemu mogu da pozavide mnogi.

 ?? ??
 ?? ?? iskusni Prednjače, ali zvezda već vodi računa i o budućnosti
iskusni Prednjače, ali zvezda već vodi računa i o budućnosti
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia