Blic

JOKIĆ SE VRATIO I PONOVO GAZI!

Posle pauze zbog povrede, Nikola je maestralno zaigrao i bio junak pobede Nagetsa nad Pelikansim­a, a ponovo je postigao odlučujući koš za trijumf (99:98). MVP NBA lige zabeležio je 25 poena, 11 skokova i deset asistencij­a uz samo četiri promašaja iz igre.

- MILOŠ DRAGOVIĆ

Denver Nagetsi u spektakula­rnoj utakmici pobedili su Nju Orleans Pelikanse na gostujućem terenu - 99:98. Junak pobede ekipe iz Kolorada po običaju je srpski reprezenta­tivac i MVP Nikola Jokić. On je flouterom na asistencij­u Mareja postigao odlučujući koš i doneo pobedu svom timu uz još jedan tripl-dabl. Srpski centar zabeležio je 25 poena, 11 skokova i deset asistencij­a uz samo četiri promašaja iz igre. Isto ovoliko poena ubacio je i Džamal Marej, a izuzev njih dvojice ostatak ekipe Nagetsa poprilično je zakazao na ovom meču.

Ipak, upravo zbog odlučujuće­g pogotka Jokića u drugi plan otišao je jedan podatak na koji i te kako treba obratiti pažnju. Nikoli je ovo četvrti uzastopni tripl-dabl, a šesti u poslednjih sedam mečeva, te 15. u celoj sezoni. Koliko je on bitan za ovu generaciju Nagetsa govori činjenica da je u svih 15 utakmica gde je Jokić ostvario tripl-dabl Denver izašao kao pobednik.

Bespotrebn­o su izabranici Majka Melouna komplikova­li svoju sudbinu na ovoj utakmici, pošto su tokom prvog poluvremen­a imali i do 19 poena prednosti. Tačnije, baš kada treba - pred sam kraj prvog poluvremen­a. Ipak, iako su tada vezali nekoliko neuspešnih napada, na pauzu su otišli sa više nego pristojnih +16. Kao i prvu, treću četvrtinu Pelikansi su takođe otvorili bolje i ubrzo prednost protivnika smanjili na 11 poena. Ipak, neobjašnji­v pad u igri Denvera dešava se u poslednjih nekoliko minuta treće deonice kada Pelsi uspevaju da priđu i na svega sedam poena zaostatka.

Nije se snašla klupa Nagetsa u momentima kada je Meloun odmarao prvu petorku, pa je tako ovaj strateg morao brže da reaguje i što pre vraća na parket svoje najbolje igrače. Međutim, bilo je kasno pošto je serija Nju Orleansa uzela maha i posle pola četvrtog kvartala rezultat je bio 91:88 u korist gostujućeg tima. Ipak, tada Denver neočekivan­o pravi seriju 6:0 i ponovo se odvaja, međutim Pelikansi uzvraćaju još boljom - 10:0. Serija domaćih završena je pogotkom sa penala Vilija Ernangomez­a na 36 sekundi pre kraja susreta, nakon čega je usledio pogotak Nikole Jokića za pobedu.

Denver je odlično iskoristio tri uzastopna poraza Memfis Grizlisa i sada su sa dva poraza manje od njih prvi put usamljeni na prvom mestu Zapadne konferenci­je. Uzevši u obzir povratak MVPJA i prvog trenera ekipe Majka

Melouna, pitanje je ko u ovom trenutku može stati na put Nagetsima.

Nakon završetka utakmice MVP se pridružio američkoj novinarki Keti Vindž kako bi dao izjavu, a posle kratke rekapitula­cije svoje igre, pohvalio je odbranu Denvera na ovom meču.

- Ne znam koliko su nam poena dali u poslednjoj četvrtini, ali ako primiš ispod 100 poena, to je bila dobra defanzivna utakmica. U napadu smo se mučili, ali da budem iskren i tu smo napravili nekoliko otvorenih šuteva koje nismo iskoristil­i, uz neke izgubljene lopte na kraju. Ipak, pobedili smo utakmicu, a to je najbitnija stvar - istakao je Jokić.

Posle zaključka koliko je bitna pobeda na strani u NBA ligi, sa tribina su se začuli uzvici “MVP” na račun Jokića, a na šta on nije krio oduševljen­je i iskazao zahvalnost.

- Pogledaj ih. Uživaju u životu. Uvek dolaze svuda, volim da vidim naše dresove i naše boje. Zadovoljst­vo je - zaključio je najbolji centar sveta.*n

JOKIĆ JE NA MEČU PROTIV NJU ORLEANSA POSTIGAO ČETVRTI UZASTOPNI TRIPL-DABL

 ?? ?? Sjajni nikola jokić ne prestaje da zadivljuje ljubitelje košarke
Sjajni nikola jokić ne prestaje da zadivljuje ljubitelje košarke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia