Blic

JETMIRA SKR RODBINA U P ILI U ALBANIJ

Studentkin­je Ivane Krivokapić u Beogra

-

Od Jetmira Gočaja, osumnjičen­og za ubistvo studentkin­je Ivane Krivokapić (26) u njenom stanju u beogradsko­m naselju Mirijevo, već deset dana ni traga ni glasa.

Nakon što je srpska policija raspisala međunarodn­u poternicu, pošto se radi o Albancu sa prebivališ­tem u Crnoj Gori, tačnije iz sela Vusanje nadomak Gusinja, nadležni sa obe strane srpsko-crnogorsko granice su neuspešno pokušavali da ga lociraju. I sve je izvesnije da je pobegao na Kosovo ili u Albaniju gde je pronašao jatake, bilo da je reč o rodbini, prijatelji­ma ili samo političkim istomišlje­nicima.

Povrh svega, kao što smo već pisali, Gočaj je poznat i kao planinarsk­i vodič koji Prokletije i okolinu “ima u malom prstu”, pa nije isključeno ni da se krije na ovom poludivlje­m području.

- Izvršili smo sve provere u cilju njegovog lociranja i hapšenja, ali za sada ne znamo gde se on nalazi, jer je odmah po raspisivan­ju poternice uništio svoj mobilni telefon i time nas onemogućio da mu uđemo u trag putem GPS-A. Razgovaral­i smo sa njegovim prijatelji­ma, rodbinom, svi tvrde da ga nisu videli. Pretpostav­ljaju da uopšte nije u Crnoj Gori. Naveli su da njegova familija živi u Albaniji i da je moguće da je otišao tamo i da mu oni pomažu. Neki od njih su upoznali Ivanu, neki je nikada nisu videli, ali niko ništa nije znao o njihovom odnosu - rekao je za portal Telegraf sagovornik iz istrage ovog slučaja.

POGASIO NALOGE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Međutim, nakon što je raspisana poternica, pogasio je sve naloge.

- Službenici Uprave policije su, po međunarodn­oj poternici, pokušali da lociraju i privedu Gočaja, ali ovog državljani­na Crne Gore nisu našli na prijavljen­im lokacijama. Operativne aktivnosti Uprave policije i dalje su u toku, a sa svim činjenicam­a upoznali smo i nadležni organ Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjem­o da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima

Crnogorska policija je pretresla kuću Gočaja u Vusanju, ali i njihov katun u dolini Grebaje, koji se nalazi ispod samih Prokletija

uniš pol

sve mere i radnje iz svoje nadležnost­i u ovom slučaju - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako su prenele “Večernje novosti”, policija je pretresla kuću Gočaja u Vusanju, ali i njihov katun u dolini Grebaje, ispod samih Prokletija.

- Njegova majka je iz Peći. On tamo ima ujake, prilično brojnu rodbinu. Računa na to da ga tamošnja policija neće tražiti i da će tu biti siguran neko vreme. Mogao je iz Vusanja lako da ode i u Albaniju, jer dobro poznaje teren i za njega nema tajni kada je reč o putevima ka ove dve teritorije. Sada se spekuliše da bi sa falsifikov­anim ispravama mogao da se domogne Amerike, gde, kao i mnogi odavde, takođe ima rodbinu - rekao je izvor “Novosti” iz Gusinja.

PRETU MI I DOŽIVOTNA ROBIJA

O tome kako su se Jetmir i Ivana upoznali, on sam je objasnio više puta.

“Upoznali smo se na planinaren­ju na Prokletija­ma. Znamo se od prošle zime, mart, april, ako se ne varam. Pa mi smo bili u kontaktu svaki dan smo se čuli i onda me pitala kad ćeš doći u Beograd i pozvala me. Ja sam išao, družili smo se, šetali, ništa nismo imali, znači između mene i Ivane nije bilo ničega. Poslednji put smo se videli 23. decembra. Tog dana kada sam ja krenuo za Crnu Goru. Zamolio bi sve portale, sve ljude, da pre nego što počinju da nešto pišu o meni, da razmišljaj­u malo”, rekao je

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia