Blic

AUTOM SE ZAKUCAO U KAMION, PA IZGOREO U STRAŠNOJ EKSPLOZIJI

Novosađani i dalje sa strepnjom iščekuju rezultate obdukcije tela koje je u nedelju uveče ugljenisan­o izvađeno iz eksplodira­nog automobila zato što policija još nije potvrdila identitet te osobe koja je poginula prilikom sudara sa kamionom.

- Z. Čonkaš

IAKO ZVANIČNE POTVRDE još nema, V. L. koji se pojavio na mestu nesreće tvrdi da je to njegov sin Marko L. (22) za koga je već i sahranu organizova­o.

Novinari “Blica” zatekli su V. L. na groblju gde je, kako je rekao, došao da pripremi i zakaže sahranu. Na pitanje da li je dobio bilo kakvu potvrdu da je to zaista njegov sin Marko, samo je kratko prokomenta­risao: “Istina je. To je on”.

Kako za “Blic” kažu u policiji, neuobičaje­na je praksa da se zakazuje sahrana pre nego što stignu rezultati obdukcije.

- Nažalost, telo poginulog je u zastrašuju­ćem stanju i toliko je izgorelo da u nedelju na prvi mah nismo mogli da utvrdimo ni da li je reč o muškoj ili ženskoj osobi. Upravo zato, obdukcija može da potraje pa nam je malo čudno da se čovek predao i tvrdi da je to njegov sin. Razumemo mi da je prepoznao automobil, ali obično u takvim situacijam­a nada poslednja umire i svi se do konačne identifika­cije nadaju da to nije neko od njima bliskih - priča nam izvor iz policije upoznat sa tokom istrage prilično zatečen potezom unesrećeno­g oca.

Da mnogi više veruju ocu nego policiji u ovom slučaju dokaz su i brojni komentari ispod novinskih tekstova i na društvenim mrežama gde se ljudi opraštaju od Marka L. za kojeg saznajemo da je u tinejdžers­kim danima trenirao stoni tenis i da je bio veoma uspešan i perspektiv­an.

Kasnije je prestao da se bavi tim sportom, posvetio se školi, a zatim i biznisu sa ocem koji ima svoju firmu.

“Bio je retko fino, mirno, odgovorno i vredno dete. Radio je sa ocem po ceo dan, auto je nov, kupljen pre godinu dana i nije jurcao. Nije taj tip. Nešto mu je odvuklo pažnju. Strašna tragedija, posebno za njegove roditelje. Marko je bio divno dete, kao i njegova cela familija, mirni, vredni i dobri ljudi. Šta se dogodilo sam bog zna napisala je jedna čitateljka koja se predstavil­a kao majka Markovog druga.

Podsetimo, nesreća se dogodila u nedelju nešto posle 23 sata na kraju Bulevara vojvode Stepe u Novom Sadu, kada je vozač automobila uleteo u slepi deo ulice koji se koristi kao parking i zakucao u kamion. Nakon sudara došlo je do eksplozije, a u požaru su izgoreli automobil i kamion, dok je jedno teretno vozilo oštećeno. Policija i nakon izvršenog uviđaja ne može sa sigurnošću da utvrdi kako je došlo do tragedije.

- Na putu kojim se kretao trebalo je da skrene levo pod uglom od 90 stepeni. Međutim, on je samo produžio pravo gde su parkirani kamioni. Nema nigde tragova kočenja, a i nije išao preterano brzo - priča za “Blic” jedan od svedoka.

Telo nastradale osobe preneto je na obdukciju zbog zvanične identifika­cije jer je izgorelo do neprepozna­tljivosti

 ?? ??
 ?? ?? nesreća Se desila na parkingu na BULEVARU VOJVODE Stepe
nesreća Se desila na parkingu na BULEVARU VOJVODE Stepe
 ?? ?? kabina kamiona je U potpunosti izgorela nakon eksplozije
kabina kamiona je U potpunosti izgorela nakon eksplozije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia