Blic

NISU ZNALI DA PLIVAJU, A SADA IMAJU DVA KUPA

Crveno-beli su u finalu pobedili favorizova­ni Novi Beograd sa 11:10. CRVENE ZVEZDE ZASLUŽENO SU OSVOJILI DRUGI TROFEJ KUPA SRBIJE U POSLEDNJE TRI GODINE

- EKIPA “BLICA”

Novi Beograd, iil Radnički, bilo je pitanje pred finalni turnir Kupa Srbije u vaterpolu. Odgovor je... da tako kažemo, potpuno neočekivan - trofej je podigla Crvena zvezda. Autsajder je prvo pobedio branioca trofeja iz Kragujevca sa 11:10, da bi u finalu potopio i jedna od trenutno najboljih klubova Evrope, Novi Beograd, i to sa identičnim rezultatom.

Trener Aleksandar Filipović je napravio malo čudo jer je pre tek nešto više od dve nedelje preuzeo tim od Dejana Savića koji je, iznenada, podigao sidro i otišao. Nije bilo dovoljno vremena da se bilo šta promeni, pa je Filpović svoje momke pretvorio u ratnike u bazenu.

Crveno-beli su u oba meča kidisali na zvučnije i kvalitetni­je rivale, bez straha, kao da su već odigrali stotine ovakvih duela. Nisu se povukli ni kada je moćni Novi Beograd, predvođen Dušanom Mandićem, vodio sa 7:3. Malo je timova na kontinentu koji bi se izvukli sa ivice provalije, ali Zvezda je uspela za drugi prehar Kupa u poslednje tri godine. S druge strane, ekipa koju predvodi Živko Gocić izgubila je drugo vezano finale.

- Ne znam šta da kažem, presrećan sam. Ovo je neverovatn­a stvar, u tri godine dva Kupa. Ovi igrači su prosto neverovatn­i, oni mogu sve. Čestitam im. Ja sam sa tom ekipom već dugi niz godina, da li na mestu pomoćnog ili prvog trenera. Već dugo radim sa njima. Tu ima momaka koji su odrasli sa mnom, koji su, kada su se upisali u školu Zvezde, i nisu maltene znali da plivaju. Sada su sa mnom osvojili dva Kupa - oduševljen je bio Filipović.

Junak turnira je svakako golman Vladimir Mišović čije su odbrane do ludila dovodile vaterpolis­te Radničkog i Novog Beograda. Taman kada su mislili da je Zvezda gotova, Mišović je kao hobotnica vraćao saigrače u igru. Crvenobeli su iskoristil­i i podršku navijača sa tribina bazena “Milan Gale Muškatirov­ić”, kao i u napadu raspoložen­e Subotića, Basaru, Vasića, Semana i Radovića koji su postigli po dva gola.

Konačnih 11:10 postavio je Basara, ali moramo da kažemo i da je Novi Beograd imao skoro dva minuta da izjednači i izbori produžetke. Ali, pored Zvezdinog zida sa Mišovićem na golu, ovaj put nije moglo da se prođe.

Trener crvenobeli­h Aleksandar Filipović ekipu je preuzeo dve nedelje pre finalnog turnira, nakon što je Dejan Savić odlučio da se povuče sa klupe

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia