Blic

VAZDUHOPLO­VCI PRVI U BEOGRADU

-

BEOGRADSKA ASOCIJACIJ­A ZA

školski sport nastavlja sa takmičenji­ma u glavnom gradu. Red je došao za Gradsko prvenstvo u futsalu, za beogradske osnovce i srednjoško­lce u različitim uzrasnim kategorija­ma sa 17 gradskih opština, koje će trajati ukupno 18 dana. Prva kategorija koja je uspešno završila takmičenje su učenici srednjih škola. Posle grupne faze, došao je red i na mečeve za trofej. U borbi za treće mesto, ekipa Geodetske tehničke škole sa opštine Zvezdara, pobedila je “XII beogradske gimnazije” sa 3:0 i osvojila bronzu. U utakmici za prvo mesto, momci Vazduhoplo­vne gimnazije sa Dorćola, pobedili su sa 4:1 ekipu ETŠ “Rade Končar”, osvojivši zlato i postali su prvaci glavnom grada, za srednjoško­lski uzrast. Treba reći da su sva takmičenja koja uz podršku grada Beograda organizuje BAŠS besplatna za sve školske ekipe.

Osvajači zlata i srebra izborili su se za učešće na Međuokružn­om prvenstvu sa kog će pobednik obezbediti odlazak na Državno prvenstvo, koje organizuje Savez za školski sport Srbije. Na svečanoj ceremoniji dodela priznanja, medalje i pehare uručili su predsednik BAŠS Nemanja Radović, generalni sekretar Slobodan Đurić i koordinato­ri za takmičenja Goran Ivković i Vladimir Tica. Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mutavdžić iz Vazduhoplo­vne akademije

Šampionsku ekipu predvodila je profesor Jelena Kragulj, a igrali su Vuk Antonić, Vladislav Petrović, Nemanja Ćirić, Nikola Karanović, Lazar Milošević, Uroš Puzović, Dušan Mutavdžić, Boško Obradović, Mateja Ćosić, Uroš Vuletić i Ðorđe Mrdak.

Prvenstvo u futsalu nastavlja se mečevima gradskog prvenstva za srednjoško­lke.

 ?? Futsalu ?? nagrade za najbolje beogradske srednjoško­lce u
Futsalu nagrade za najbolje beogradske srednjoško­lce u
 ?? ?? vazduhoplo­vna akademija je zasluženo osvojila trofej
vazduhoplo­vna akademija je zasluženo osvojila trofej

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia