Blic

ZVEZDU ČEKA CRNO-BELI BI

Dupli program u Evroligi za srpske klub Crveno-beli večeras (21) gostuju Virtusu, a u četvrtak Armaniju, dok ekipa Željka Obradovića ima priliku da protiv Asvela (utorak, 20.30) u „Areni“i Žalgirisa (petak) stigne do skora 12-11.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Petak, nedelja, utorak, četvrtak... Nastavlja se non-stop ritam igranja za večite rivale koje ove nedelje očekuje dupli program u Evroligi. Košarkaši Crvene zvezde dobili su samo jedan od četiri poslednja meča i večerašnji duel (21) sa Virtusom je, ponovo, biti ili ne biti. Novi minus udaljio bi crveno-bele od gornjeg dela tabele i znatno bi im umanjio šanse da se plasiraju u top 8. Posle gostovanja u Bolonji, Beograđani se sele u obližnji Milano, gde će 48 sati kasnije da izađu na megdan Armaniju.

Što se Partizana tiče, rekli bismo da mu je zadatak tek za nijansu lakši. Bar večeras, od 20.30 u “Areni”, kada igra sa Asvelom, dok ga u petak, u Kaunasu, očekuje odlični Žalgiris koji je nedavno uzeo meru Zvezdi.

Ako pogledamo širu sliku, crno-beli imaju bolju startnu poziciju, iako oba naša tima imaju identičan rezultat - 1011. Do kraja je ostalo 13. kola i Partizan će sedam mečeva da odigra u svojoj dvorani, jedan više od komšija. Ipak, ako budu izjednačen­i, crveno-beli imaju prednost jer su u prvom derbiju slavili sa tri poena razlike, dok su poraženi minimalnim rezultatom.

Dalje. Od početka takmičenja bilo je jasno da će za plej-of biti potreban pozitivan skor, odnosno večiti će morati da imaju više pobeda nego poraza. Matematika je prosta - sve slabije od 8-5 u završnici... neće biti dobro za beogradske evroligaše...

Vest koja ohrabruje je da i Zvezda, i Partizan u narednih nekoliko kola većinom igraju sa timovima koji su isto ili slabije plasirani na tabeli. Za crveno-bele na papiru najveće iskušenje bi trebalo da bude gostovanje Makabiju u Tel Avivu (9. februar). Partizan, pored već pomenutog Žalgirisa, kod kuće igra sa Fenerbahče­om (23. februar) koji posle sjajnog početka polako gubi dah. Takođe. večiti četiri od pet poslednjih mečeva u Evroligi igraju u svojim dvoranama.

Trener Željko Obradović je nakon trijumfa u večitom derbiju uspeo da protiv Mornara (92:74) odmori Matijasa Lesora i Dantea Egzuma. S druge strane, Duško Ivanović je rasporedio minutažu u duelu sa FMP Železnikom (99:84).

- Probali smo neke igrače

 ?? ?? luka mitrović je svestan da će meč u bolonji biti teži od onog u „pioniru“
luka mitrović je svestan da će meč u bolonji biti teži od onog u „pioniru“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia