Blic

KSS: PARTIZAN JE DOBIO DOZVOLU DA IGRA U KUPU

-

Košarkaši savez Srbije u saopštenju objašnjava da javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornos­ti koja mu se perfidno nameće i da ne želi da bude deo sukoba

I PORED ISKUŠENJA u Evropi, večiti rivali ne zaboravlja­ju i na “srpska posla”. Sve je počelo prošle sezone u finalu ABA lige, a nastavilo se u domaćoj Superligi, kada je Partizan, jednostavn­o, odbio da igra. Na Malom Kalemegdan­u to nisu zaboravili i tražili su da se crno-beli kazne, odnosno da ima se zabrani da igraju na finalnom turniru “Kupa Radivoja Koraća” koji se igra od 15. februara.

Zvezda je javno optužila i KSS, a u priču se umešalo i Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije koje je, takođe, od naše krovne institucij­e tražilo da se izjasni.

Odgovor iz Sazanove 83 je stigao, i to još 29. avgusta, kako tvrde u KSS. Savez je tada odgovorio na prvi zahtev Udruženja klubova da se izjasni o slučaju crno-belih. KSS se tada samo pozvao na odluku Komisije samog udruženja da se Partizanu dozvoli učešće u sezoni 2022/23. Što se KSS tiče, ta priča je završena i Savez “javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornos­ti koja mu se perfidno nameće”.

- Poslednji pokušaj obmanjivan­ja javnosti i klubova učesnika KLS desio se u četvrtak, 26. januara 2023. kada je pod tačkom razno raspravlja­no na tu temu. Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranje­m neistina uvuče Košarkaški savez Srbije u kampanju koja pojedincim­a očito predstavlj­a više od sporta. Košarkaški savez Srbije se odgovorno ponaša prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje Odluke donosi u skladu sa Zakonom. UO KSS je utvrdio činjenično stanje i konstatova­o da je Komisija za izdavanje dozvola Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, izdala košarkaško­m klubu Partizan Dozvolu za takmičarsk­u sezonu 2022/2023. Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu. Upravni odbor KSS postupa samo kao žalbeni organ u odnosu na izdavanje dozvola za sezonu. Ovim odgovorom KSS želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodeći­h ljudi iz KLS čija je očigledna želja da manipulaci­jama i neistinama opravdaju svoju nesposobno­st - između ostalo piše u saopštenju KSS koje su potpisali generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsed­nik Dušan Projović.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia