Blic

NOVI TANDEM „ORLOVA”, LUKIĆ KOD MITROGOLA

Torino je pristao na 10 miliona evra, dok će naš fudbaler da ima godišnju platu od 2,2 miliona evra.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Večeras u ponoć se završava prelazni rok u najvećim evropskim ligama, do kada bi trebalo da se ozvaniči prelazak Saše Lukića u Fulam. Dobro obavešteni novinar Fabricio Romano javlja da je Torino prihvatio ponudu londonskog kluba od deset miliona evra i da je ostalo još da se dogovore samo detalji.

Fulam je dugo tvrdio pazar, davao je osam miliona evra, ali vesti sa Ostrva nisu odgovarali “bikovima” koji su tražili više. Takođe, Lukić je nastavio sa pritiscima na Torino da ga pusti, bez obzira što ima ugovor do leta 2024. godine. Srpski fudbaler je od početka sezone insistirao da kao kapiten dobije povećanje plate. U klubu nisu hteli da mu izađu u susret, pa je jedno vreme bio i suspendova­n. Na kraju je izgledalo da su ratne sekire zakopane, ali se bitka nastavila po završetku Svetskog prvenstva.

Lukić je po povratku iz Katara ponovio svoje zahteve i tada je bilo jasno da je rastanak neminovan. Međutim, u Torinu nisu želeli da ga puste budzašto, zbog čega su se i otegli pregovori sa Fulamom. Na kraju, ekipa u kojoj dominira Aleksandar Mitrović je popustila i pristala je da na obeštećenj­e potroši deset miliona evra. Lukić se, takođe, dogovorio sa Englezima i primaće oko 2,2 miliona evra godišnje, koliko je tražio i od Torina.

Sve što je potrebno je da naš reprezenta­tivac prođe lekarski pregled i da parafira ugovor do 2027. godine. “Orlovi” su tako dobili još jedan tandem, Mitrovića - Lukić, koji će samo dodatno da olakša posao selektoru Draganu Stojkoviću pred start kvalifikac­ija za Evropsko prvesntvo 2024. godine.

Zanimljivo je i da su Mitrović i Lukić prošli gotovo identičan put u Partizanu, ali nikada nisu zajedno igrali u crno-belom dresu. Obojica su kao klinci stigli u Humsku i morali su da odrade kaljenje u Telepotiku. Međutim, Mitrogol je prešao u prvi tim kada je Lukić počeo da dobija priliku u zemunskoj filijali. Dok se Saša probijao u tim koji je 2015. sa klupe predvodio Zoran Milinković. Aleksandar je već prešao u Anderleht.

Lukić je u junu 2016, sa nepunih 20 godinam, potpisao za Torino u transferu koji je Partizanu doneo 1,7 miliona evra, a jednu sezonu (2017/18.) proveo je na pozajmici u Levanteu sa kojim je igrao u Primeri. Za “bikove” je odigrao 168 mečeva, postigao je 14 golova i upisao je šest asistencij­a. Njegov učinak u Partizanu je bio dva gola na 33 meča, dok se u Levanteu, na 18 utakmica, nije upisao u strelce,

Za seniorsku reprezenta­ciju Srbije debitovao je 2018. kod tadašnjeg selektora Mladen Krstajića, a sakupio je 35 nastupa (dva gola).

Na Mundijalu u Kartaru igrao je u sva tri meča grupne faze, protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

 ?? ??
 ?? ?? lukić i mitrović nisu igrali zajedno u partizanu, ali su nezamenjiv­i u reprezenta­ciji srbije
lukić i mitrović nisu igrali zajedno u partizanu, ali su nezamenjiv­i u reprezenta­ciji srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia