Blic

Pas mu skočio na leđa, oborio ga i tri puta ujeo

Sedmoro dece iz Subotice, među kojima najmlađe ima četiri godine, napala su dva vlasnička psa rase belgijski ovčar ili malinoa, a njih petoro je zadobilo i povrede.

- B. Vučković

PRVI NAPAD NA dečaka (8) dogodio se krajem marta, i otac mališana povređenog na igralištu u naselju Radijalac je odmah obavestio nadležne o svemu, međutim, tada je mislio da je reč o lutalicama. Čim je saznao da psi imaju vlasnika ponovo je podneo prijavu. Zato kaže da je napad 5. aprila na šestoro dece, dvoje u vrtiću i još četvoro na ulici dok su se vraćali iz škole, mogao da bude izbegnut.

Nikola Lalić, otac dečaka napadnutog 29. marta kaže za „Blic“da je njegov sin bio na igralištu kada ga je pas napao s leđa.

- Dva deteta su se popela na tobogan, a mom detetu, dok je bežao, pas je skočio na leđa. Oborio ga je i tri puta ga je ujeo za leđa i ima ranu na ruci. Prolaze ugrizi, nije se ništa inficiralo, ali ima i otok i modricu. Bio je uplašen i pod stresom, videćemo kako će biti.

Sina je odmah odvezao u Hitnu pomoć, zatim u Dečji dispanzer. Sa izveštajem lekara je otišao u JKP „Čistoća i zelenilo“odakle su ga uputili u komunalnu policiju gde je i otišao. Tvrdi da je navodio i pitao koliko napada još treba da bude da psi budu sklonjeni, jer su imali ime vlasnika.

Stojan Radaković, otac najmlađeg mališana (4) napadnutog u vrtiću, kaže

da je dete sada kod kuće i da se oporavlja.

U istom vrtiću psi su povredili još jednu devojčicu, a na putu do grada napali su i njene dve sestre.

- Srednju unuku je pas ujeo za levu ruku. Sve sam prijavila. S njom je bila i moja najstarija unuka. Najmlađa je bila u vrtiću, njoj je prstić ozleđen. Kod nas je pre dva dana bilo strašno – kaže Đurđica Skala.

Nadležni kažu da je procedura ispoštovan­a i da je komunalna policija postupala po gradskoj odluci koja se primenjuje.

 ?? ?? jedan pas je uhvaćen na ulici nakon napada
jedan pas je uhvaćen na ulici nakon napada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia