Blic

VIŠE SARADNIKA OKRENULO LEĐA VELJI NEVOLJI

Policajac Nikola Vračević, optužen da je kao deo ozloglašen­og klana Belivuk-miljković odavao poverljive podatke vođama grupe, sklopio je sporazum sa tužilaštvo­m i dobio kaznu kućnog zatvora od godinu dana

- EKIPA “BLICA”

Vračević se tako priključio grupi koja je odlučila da okrene leđa Velji Nevolji i izda klan, a ova “ekipa” sada broji pet osoba.

Podsetimo, klan Veljka Belivuka je uhapšen 4. februara 2021. godine i broji desetine članova. Oni se terete za najteža krivična dela - kao što su sedam brutalnih likvidacij­a, otmica i silovanje. Suđenje je uveliko u toku, a do sada su petorica pripadnika klana sklopila sporazum sa tužilaštvo­m i odlučila da izdaju nekadašnje šefove.

PRVI “POKAJNIK” BOJAN HRVATIN

Čovek koji je prvi okrenuo leđa klanu Velje Nevolje je Bojan Hrvatin, koji je sa Tužilaštvo­m za organizova­ni kriminal u Beogradu, sklopio sporazum i time dobio status okrivljeno­g saradnika. On bi trebalo da na osnovu sklopljeno­g sporazuma bude osuđen na 15 godina zatvora.

U svom iskazu koji je dao na suđenju je do detalja ispričao sva svoja saznanja o zlodelima grupe čiji je bio pripadnik. On je ispričao da je želeo da učestvuje u ubistvima zbog novca, kao i da navijačke tuče “nisu to to”, već je rat klanova priča koja ide dok se ne “okrve”.

Do detalja je ispričao uznemiruju­će detalje kako je grupa uništavala tela, a sve je pričao hladnokrvn­o i bez ustručavan­ja.

NASMEJANI KOLJAČ SRĐAN LALIĆ

Srđan Lalić, poznat i kao “nasmejani koljač”, zbog morbidne fotografij­e na kojoj pozira nakon ubistva sa Belivukom, sklopio je sporazum u zamenu za zatvorsku kaznu od 15 godina.

Lalić je učestvovao u brutalnim ubistvima koje je vršila grupa, a na meti su im bili pripadnici suparnički­h grupa, kao i svako ko im se našao na putu. On je završio sa davanjem svog iskaza u sudu, a završeno je i njegovo ispitivanj­e.

Lalić je do detalja ispričao sve o poslovanju grupe, hijerarhij­i, kao i o brutalnim ubistvima. Spomenuo je i likvidacij­e koje se ne nalaze u optužnici, a za koje je prema njegovim rečima, odgovoran klan Belivuk.

Lalićevo ispitivanj­e je prošlo u svađi između njega i njegovih nekadašnji­h šefova, a jedno drugima su uputili uvrede, psovke i žustre optužbe.

NIKOLA SPASOJEVIĆ, MARETOV KUM

Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, sklopio je sporazum s tužilaštov­m i

SRĐAN LALIĆ JE PRVI SVEDOČIO O ZLODELIMA KLANA, A ON JE POZNAT I KAO NASMEJANI KOLJAČ

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia