Blic

ŽELJKO: SAŠA RADI ODLIČNO U MONAKU

Željko Obradović je pohvalio napadačke sposobnost­i ekipe Saše Obradovića, ali je istakao da dobra odbrana može da reši pitanje pobednika u Monte Karlu Trener Obradović je pohvalio svog prezimenja­ka na klupi „kneževa“, ali veruje da njegovi crnobeli mogu d

-

Košarkaši Partizana su poručili da ih ne zanimaju kalkulacij­e i ko će na koga u top 8 fazi Evrolige. Crno-beli večeras (21) gostuju Monaku i ovo je prilika da se ekipa Željka Obradovića predstavi u pravom svetlu protiv kluba koji je već obezbedio plej-of.

Saša Obradović je među “kneževima” napravio pobedničku atmosferu i nikome nije prijatno kada gostuje u dvorani “Gaston Medesin”. Toga je svestan i njegov prezimenja­k Željko.

- Odličan posao radi Saša, čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri i posebno ove godine šta radi sa Monakom. Stvarno radi odlično - počeo je Željko Obradović.

On je potvrdio da su svi igrači zdravi i spremni za meč pretposled­njeg kola, ali i za iskušenja u nastavku sezone.

- Svi su zdravi, to je bitno. Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igraju timski. Ono što smo analiziral­i, to je da su oni u nekom proseku od 86,5 poena po utakmici. Ali, njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Postižu mnogo poena u tranziciji i u izolaciji, a ono gde su posebno dominantni, to je skok u napadu. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te njihove brojke. Ključ je odbrana i to je suština. Znamo šta bi trebalo da uradimo, Majk Džejms, ključni igrač Monaka, bio je potpuno zaustavlje­n u prvom meču ovih ekipa u “Areni”, kada je Partizan bio ubedljiv - 100:80. Da li crnobeli mogu da ponove odbranu iz Beograda?

- On je izvanredan napadač, to nije ništa novo, ima mnogo poena u rukama, ali imaju ih i Džordan Lojd i Okobo, i svi ostali igrači. Monako može da izađe na teren sa tri niska igrača, ali i sa visokom postavom... Ne možemo da pričamo samo o jednom igraču, Majk je mnogo bitan košarkaš za njih, ali i svi ostali su podjednako važni - zaključio je trener Partizana.

Ovo će biti veliki meč za Danila Anđušića i Matijasa Lesora koji su nosili dres Monaka.

- Lesor i ja imamo prijatelje u Monaku i sjajne uspomene koje nas vežu. Monako je jako ozbiljna ekipa, pokazali su to ove godine, obezbedili su jednu od prve četiri pozicije, što im daje prednost domaćeg terena u plej-ofu. Mislim da to dovoljno govori o njihovom kvalitetu, imaju sjajne individula­ce i napadački su tim, tako da neće biti lako iako smo dobili sa 20 razlike. Druga priča će biti u Monte Karlu. Važno je da se fokurisamo na našu igru, a ne da se prilagođav­amo domaćinu i njihovom ritmu. U dobroj smo poziciji, potrebna nam je samo energija od prvog do poslednjeg minuta, kao u mečevima s Realom i Olimpijako­som poručio je Anđušić.

Partizan u poslednjem kolu Evrolige na svom terenu dočekuje Panatinaik­os.

 ?? ??
 ?? ?? matijas lesor je pre partizana igrao za monako
matijas lesor je pre partizana igrao za monako

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia