Blic

Denver overio prvo mesto

Ekipa našeg Nikole Jokića će tako imati prednost domaćeg terena u plej-ofu sve do potencijal­nog velikog finala sa Milvokijem.

-

DENVER SE OBRUKAO protiv Hjustona, ali je i pored neuspeha obezbedio prvo mesto u Zapadnoj konferenci­ji. Naime, Nagetsima su “posao završili” košarkaši Memfisa koji su izgubili od Nju Orleansa sa 138:131. “Grizliji”, tri utakmice pre kraja ligaškog dela sezone, nemaju ni teorijske šanse da prestignu ekipu našeg Nikole Jokića koji je konačno klubu iz Kolorada doneo poziciju broj 1.

Videćemo i šta će trener Majkl Meloun da uradi u ovim nekoliko poslednjih mečeva, da li će da nastavi da odmara srpskog asa ili će krenuti da zateže tim za plej-of. Nagetsi, trenutno, ne izgledaju dobro, što se videlo i protiv Roketsa kojima je pobeda pala u krilo iako je nisu ni želeli. Meloun je rekao “da ovako ne izgleda ekipa koja juriša na prsten” i da će “ispasti u prvom kolu plej-ofa ako nastave sa slabim igrama”.

Sve u svemu, Denver će imati prednost domaćeg terena u plejofu sve do potencijal­nog velikog finala NBA lige protiv neprikosno­venog Milvokija. Baksi, pored strašne ekipe, ponovo imaju pobednički duh u timu i od početka do kraja dominirali su Istokom.

Takođe, poznato je i da će Boston da bude drugi, odmah iza Milvokija, dok je Filadelfij­a treća i gotovo sigurno će u doigravanj­u da igra sa Bruklinom. “Overen” je i duel između četvrtog i petog na tabeli Istočne konferenci­je, Klivlenda i Njujorka. Na Istoku dakle samo treba još da vidimo kako će izgledati parovi plej-ina. Majami je trenutno sedmi, a za plej-of će se u razigravan­ju boriti i Atlanta, Toronto i Čikago. Samo je još nejasno ko će tačno na koga.

Mnogo veća drama je na Zapadu, gde su Denver, Memfis, Sakramento i Finiks sigurni učesnici plej-ofa, ali se još osam timova bori za preostalih šest mesta ako tu računamo i one koji će igrati plej-in. Šampion Golden Stejt, pa Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi, Nju Orleans i Minesota imaju zagarantov­an nastavak sezone i po završetku regularnog dela, jer će i u najgorem scenariju igrati američku verziju baraža.

Oklahoma Siti, Dalas i Juta se nadaju da će uspeti da se kvalifikuj­u za plej-in, te da će dužim putem do plej-ofa.

Videćemo šta će trener Denvera Majkl Meloun da uradi u poslednja tri meča ligaškog dela NBA sezone: Da li će nastaviti da odmara Jokića ili će početi da postavlja ekipu za plej-of

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia