Blic

DEDA BENZEMA POKAZAO BARSI

Francuski veteran je samo tri dana ranije, protiv Valjadolid­a (6:0), takođe postigao tri gola.

- EKIPA “BLICA”

Ništa od duple krune sezone za Barselonu preko Realovih leđa. Prolećna “el klasiko” trilogija je završena u znaku čudesnog Karima Benzeme i Real Madrida.

Grandiozni Francuz je hettrikom ohladio “Kamp nou”, uništio Barselonu i režirao veliku Realovu pobedu od 4:0 za plasman u finale Kupa kralja. Drugi put u tri dana Karim Benzema je postigao tri gola na meču i podsetio na prolećno ludilo od prošle sezone. Tada je het-trikovima uništavao PSŽ i Čelsi, a dao je tri pogotka i u polufinalu Lige šampiona protiv Mančester sitija. Benzemu kao da je ovih dana zaposeo taj trans od pre godinu dana, pa je minulog vikenda het-trikom za sedam minuta nokautirao nejaki Valjadolid, da bi istu porciju isporučio u mreži Barselone. U mnogo, mnogo važnijem meču...

Iako je Barsa črvsto stavila obe ruke na titulu u Primeri, Real joj je izbio trofej Kupa kralja iz ruku i dao joj po nosu da je boli danima. Madriđani su u velikom stilu poništili poraz iz prvog meča polufinala u Madridu i na krilima nezaustavl­jivog Benzeme pregazili ljutog i pomalo nadobudnog rivala na njegovom terenu.

Ovoga puta Ćavi nije prevario Karla Ančelotija kao u prethodna dva derbija u Kupu i prvenstvu. Italijan je savršeno nacrtao put ka pobedi, a Realove udarne pesnice Benzema, Vinisijus i Modrić su brutalno kažnjavali svaku pukotinu u odbrani Katalonaca. Mogla je pobeda Reala da bude čak i ubedljivij­a, piše “Mocart sport”.

Benzema (35) ove sezone postigao je 25 golova i upisao je šest asistencij­a u 31 utakmici u svim takmičenji­ma za Real Madrid. Već im je pomogao da osvoje Svetsko klupsko prvenstvo i ponovo je pokazao da godine ne znače ništa kada ste rođeni strelac. Francuz je 2022. osvojio “Zlatnu loptu”, a tada je na 46 mečeva dao 44 gola (15 asistencij­a), ali su “kraljevi” uzeli Ligu šampiona, La Ligu i Superkup Španije.

- Još jedna “Zlatna lopta” za Benzemu? Zašto da ne? Benzema se vratio, on se vratio. Odigrali smo sjajnu utakmicu, i to je bio zaslužen rezultat. Odlično smo odradili drugo poluvreme, u veoma teškom meču na “Nou kampu”. Koristili smo svaku priliku da budemo opasni po gol Barselone i to se na kraju isplatilo. Odradili smo sve što smo se dogovorili, i u napadu, i u odbrani. Vinisijus je ponovo postigao gol i odigrao je odlično, ali je Benzema nadvisio sve. Večeras je bio lep dan za Real - zadovoljan je bio trener Madriđana, Karlo Ančeloti.

Vinisijus se, uz gol, asistencij­u i dobru igru, istaka i svađama na terenu sa zvezdama suparničko­g tima, a u španskim medijima se posebno ističe trenutak kad se prepirao s Feranom Toresom. Fudbaleru koji je Barsa dovela iz Mančester sitija za 55 miliona i zaštitila ga odštetnom klauzulom od milijardu evra, Vinisijus je u jednom trenutku dobacio: “Ajde začepi, molim te. Užasan si!”.

Igrače Barselone je do ludila dovodio 37-godišnji Luka Modrić koji je na Tviteru bio kratak i jasan:

“Real nikada ne možete da smatrate mrtvim!”.

BENZEMA JE U „EL KLASIKU“POKAZAO DA MU GODINE NE PREDSTAVLJ­AJU PROBLEM

 ?? ??
 ?? ?? Karim Benzema je odigrao savršenu utakmicu na „Nou kampu“i sa tri gola je pomogao Realu da eliminiše Barselonu i uđe u finale Kupa
Karim Benzema je odigrao savršenu utakmicu na „Nou kampu“i sa tri gola je pomogao Realu da eliminiše Barselonu i uđe u finale Kupa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia