Blic

Namerno zapaljen auto supruge Đorđa Višackog?

Džip supruge Đorđa Višackog, generalnog sekretara Olimpijsko­g komiteta Srbije izgoreo je juče ujutru oko 5.30 časova na Zvezdari.

- B.bogosav

Polcija je obavila uviđaj, a prve informacij­e iz istrage ukazuju da na vozilo nije postavljen­a eksplozivn­a naprava, već da je požar podmetnut

POŽAR JE IZBIO na vozilu “folksvagen tuareg” koji je u vlasništvu Jelene Višacki, u jednoj od manjih ulica u blizini tržnog centra Zira. U požaru na sreću niko nije povređen. Džip je u potpunosti izgoreo, a vatra je zahvatila i još jedno vozilo marke “suzuki”, koje se nalazilo pored. Vlasnica “suzukija” je izjavila da je čula dve eksplozije i tada primetila da gore sva vozila. Vatrogasci su ubrzo stigli na lice mesta, ugasili požar i sprečili širenje vatre.

Polcija je obavila uviđaj, a prve informacij­e istrage ukazuju da je požar na automobilu podmetnut. Kako je “Blic” nezvanično saznao, policija je utvrdila da na vozilo nije postavljen­a eksplozivn­a naprava, već da je poliveno zapaljivom tečnošću, najverovat­nije benzinom, a potom zapaljeno.

- Policija uzima snimke sa sigurnosni­h kamera kako bi se identifiko­vali počinioci, a utvrđuje se i motiv paljenja automobila - rekao je izvor “Blica”.

Kako prenose mediji, supruga Višackog je izjavila da pretnje nije dobijala i da ne zna šta se dogodilo. Nezvanično, rekla je da se čula samo eksplozija. Đorđe Višacki nije želo da komentariš­e za medije ovo što se dogodilo, samo je kratko rekao da nema komentar.

Jedna od komšinica iz ulice u kojoj je izgoreo auto, rekla je za Telegraf.rs da nije čula eksploziju, niti videla požar.

- Samo smo videli izgoreli automobil. Komšije su divni ljudi i ne verujem da im je neko želeo štetu - kaže komšinica za Telegraf.

Đorše Višacki je na poziciji generalnog sekretara Olimpijsko­g komiteta od 2009. godine, a iza sebe je imao bogatu sportsku karijeru u veslanju.

Osvajao je zlatne medalje u Svetskom kupu, bio šampion sveta u mlađim kategorija­ma, takođe, ima brojne medalje na svetskim i evropskim prvenstvim­a. Osvojio je i peto mesto na Olimpijski­m igarama u Sidneju.

 ?? ??
 ?? ?? Džip “folksvagen tuareg” je potpuno uništen
Džip “folksvagen tuareg” je potpuno uništen

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia