Blic

ZOVU NAS NAVIJAČI, ŽELE DA POMOGNU OKO DUGA

„Mnogi su nam se smejali kada smo odlučili da Kevin Panter bude kapiten“, kaže prvi čovek crno-belih.

- IVA JEVTIĆ

Košarkaši Partizana plasmanom u plej-of Evrolige ostvarili su cilj, međutim nema sumnje da crno-beli imaju ambicije za nešto više. Pobedom nad Monakom doigravanj­e je obezbeđeno, dok će u petak “parni valjak” imati prilike da se protiv Panatinaik­osa domogne i šestog mesta.

- Jedan od dva cilja pred početak sezone je bio plasman u TOP 8 Evrolige, drugi osvajanje ABA lige, to su bila naša dva cilja. Taj jedan cilj smo i ostvarili i čestitam igračima i stručnom štabu. Znamo da su ove sezone neverovatn­e ekipe u Evoligi. Sad u četvrtfina­lu svaka ima dva ili tri puta veći budžet od nas. Pa ipak, ostvarili smo, u ovom trenutkum najveći uspeh nekog srpskog kluba ove sezone. Radosni smo, srećni, ali nema euforije - rekao je predsednik Ostoja Mijailović na TV “Prva”.

Mijailović se osvrnuo i na sam početak sezone, kada se razmatralo ko bi mogao da bude pravi kapiten u Partizanu.

- Kada je Željko Obradović predložio da Panter bude kapiten, mnogi su se smejalo. Zašto stranac da bude kapiten? Mi smo ga podržali, Zoran Savić i ja, jer smo znali ko je Panter. Samo igrači sa velikim srcem, koji znaju da preuzmu odgovornos­t rešavaju takve situacije. Kada je uzeo loptu protiv Monaka znao sam da će da šutira za tri poena. U tom trenutku, mi vodimo jedan razlike, 17-18 sekundi do kraja, oni imaju poslednji napad... Jedino nam je trojka koliko-toliko nama garantoval­a pobedu. I on je to znao, preuzeo odgovornos­t.

Moj ugao gledanja je bio takav da sam znao da će da pogodi čim je šutnuo. Reagovao sa m neprimeren­o. Predsednik sam kluba, ali jednostavn­o nisam izdržao i ušao sam na teren. Šest godina čekate ovakav uspeh... Eksplozija u vama se desi. To je bio čist emotivni trenutak.

Sada slededi top 8 faza, mada još crno-beli čekaju rivala.

- Razne su kalkulacij­e, boli me više glava od toga. Možemo da budemo peti, šesti, sedmi. S kim god da budemo igrali siguran sam da ćemo ostaviti poslednji atom snage da odemo na finalni turnir, ali ne treba da sada pričamo o tome. Ko god da bude naš protivnik neće mu biti lako. Posebno u Beogradu. Mi svakako moramo da napravimo brejk. Nije nemoguće. Ova ekipa ima hemiju, potencijal. Željko je uspeo da uradi nešto što je jako teško u sportu. Napravio je među igračima porodičnu atmosferu zaista. Nije važno ko je domaći, ko je strani igrači, sa koje strane sveta dolazi... Vidite ovako, mi smo jednostavn­o osuđeni da ekipa diše jednim plućima i da ima isti cilj.

Ostojić je pričao i o poreskom dugu.

- Kad smo 2017. ušli u klub dug je bio nenormalno veliki. Van poreskog duga oko sedam miliona evra sa pripadajuć­im kamatama. Od tog tenutka krenuli smo u pregovore sa poveriocim­a, svih struktura dugova. Onda smo 2018. napravili reprogram na pet godina i taj reprgram ističe sada u maju. Oni su gotovo skoro svi isplaćeni, ostalo je još neke dve rate sa po oko 100.000 evra. Ali javnost i navijači treba da znaju da smo mi godišnje oko 1.500.000

evra izdvajali za vraćanje tih dugova. Ove nedelje imam razgovore sa poreskim organima. Poreski dug je trenutno oko sedam miliona evra sa pripadajuć­im kamatama. S tim da sada imamo sastanak sa poreskom upravom oko reprograma. Ima tu načina, recimo da uz reprogram dobijete otpis 50 odsto kamate.

Mijailović kaže i da se navijači javljaju i nude pomoć.

- Negde oko 2.000 se javilo klubu, što javnih ličnosti, što bivših sportista, što navijača, što ljudi iz kluba, sponzora, prijatelja... Svi oni žele da pomognu svojim novcem da se klub relaksira delom poreskog duga. Šta je poenta? Jako je važno da kada uđemo u reprogram da nas taj dug ne opterećuje da možemo da imamo konkurentn­u ekipu. Sada ćemo sprovesti veliku akciju za prikupljan­je para za vraćanje duga, koja će biti na dobrovoljn­oj bazi. Deo proeskog duga ćemo tako vratiti. Drugi deo ili kroz reprogram ili ćemo pozajmici novac da ga vratimo. Jednostavn­o, moramo da platimo poreski dug - sumirao je Mijailović.

 ?? ?? Ostoja Mijailović kaže da je Partizan u svakom pogledu pokazao da zaslužuje mesto u Evroligi, kao i da plasman u top 8 fazu nije krajni domet ekipe
Ostoja Mijailović kaže da je Partizan u svakom pogledu pokazao da zaslužuje mesto u Evroligi, kao i da plasman u top 8 fazu nije krajni domet ekipe
 ?? ?? košarkai partizana imaju razloga da slave
košarkai partizana imaju razloga da slave

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia