Blic

Jokić se odmara do nedelje

Denver je prvi na Zapadu, ali još ne zna rivala u prvom kolu. Moraće da sačeka da se završi plej-in u kojem igraju LA Lejkersi, Minesota. Nju Orleans i Oklahoma.

-

NIKOLA JOKIĆ JE presedeo i poslednji meč ligaškog dela u kojem je Denver pobedio Sakramento sa 109:95. Bio je to duel bez značaja pred plej-of, ali je naš as propustio priliku da sezonu završi sa tripl-dabl prosekom - 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencij­e.

To sada više nije ni toliko važno koliko podatak da su Nagetsi prvi na Zapadu i da imaju prednost domaćeg terena sve do velikog finala. U ovom trenutku, Jokić ne zna ko će biti prvi rival, odnosno moraće da sačeka da se završi plej-in. To će biti pobednik meča između poraženog iz duela LA Lejkers - Minesota i boljeg iz utakmice Nju Orelans - Oklahoma siti. Ako prođu prvu rundu, Nagetsi će se u polufinalu konferenci­je sastati sa boljim iz derbija Finiks - LA Klipers. Ostali parovi na zapadu su Memfis - pobednik meča LA Lejkersa i Minesote, odnosno Sakramento - Golden Stejt.

Denver će imati punih šest dana za predah, jer će na teren ponovo tek u nedelju, u seriji koja se igra na četiri pobede po sistemu 2-2-1-1-1. Bez obzira koga dobiju, stručnjaci se slažu da bi Nagetsi sa Jokićem, Marejom i Porterom trebalo da doguraju do kraja. Istina je da pred završetak sezone nisu pokazali šampionsku formu, međutim, od njih se očekuje da budu najbolji kada je najpotrebn­ije.

Trener Majk Meloun je pokušao da relaksira startere i da “probudi” igrače sa klupe koji su često bili samo posmatrači. Jokić je u poslednje dve nedelje odigrao samo dva meča, ukupno 52 minuta, i trebalo bi da je povratio svežinu. Takođe, izvesno je i da neće odbraniti MVP trofej koji će da završi kod Džoela Embida. Centar Filadelfij­e je kopao i rukama i nogama da postane najkorisni­ji igrač lige i bilo bi čudo da ga NBA ne ispoštuje. Sa jedne strane, to može da bude i olakšavaju­ća okolnost za Nikolu, jer se u plej-ofu ne igra “jedan na jedan”, već tim protiv tima.

Što se Istoka tiče, sastaju se Filadelfij­a i Bruklin, odnosno Klivlend i Njujork. Prvu poziciju drži Milvoki koji, kao i Denver, mora da sačeka završetak plej-in turnira koji igraju Majami - Atlanta i Toronto - Čikago. Odmah iza Baksa je Boston koji čeka boljeg iz duela Majamija i Hoksa našeg Bogdana Bogdanović­a. Utakmica se igra na Floridi.

Jokić je ligaški deo sezone završio sa prosekom od 24,8 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencij­a po meču. Sada mora da preuzme lidersku ulogu u plej-ofu

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia