Blic

MILKO: ZVEZDA JE ZA MENE BILA SVETINJA

Đurovski o prelasku sa „Marakane“u Humsku „Cvele će odmah: Hajde, sedi da se dogovorimo. Koliko ti oni daju, mi ćemo da ti damo duplo“. KAŽE DA JE, I PORED ČETIRI U DERBIJU GODINE U DRESU PARTIZANA, UVEK NAVIJAO ZA ZVEZDU

- EKIPA “BLICA”

Milko Đurovski, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Partizana, još jednom se prisetio kako je “Marakanu” zamenio Humskoj u jednom od najvećih transfera u Jugoslavij­i svih vremena! Međutim, i pored toga što je nosio crno-beli dres, Milko je priznao da je i kao igrač Partizana uvek navijao za Zvezdu.

- Zvezda je za mene svetinja, ali Zvezda do 1991. godine. Mene je Zvezda “napravila” zbog nje ste i došli ovde, jer me je ona stvorila. Obožavam Zvezdu. Moraš da shvatiš, u bivšoj Jugoslavij­i, ako igraš za Zvezdu to je vrh ne moraš za nikog više, kakav Real Madrid, kakvi bakrači... Garantujem ti da bi mnogi Španci, Italijani, nebitno, sve dali u to vreme da igraju za Zvezdu - rekao je Đurovski za “Glas Srpske” i dodao: Dok postoje Zvezda i Partizan uvek će se pitati zašto sam to uradio. Ima svega tu, ali najviše ima u tome što sam bio drugačiji. Tada me nisu pare zanimale. Dinamo mi je davao kuću na Pantovčaku. Hteo sam da me pamte, tako sam tad razmišljao.

Đurovskom je bilo teško što su na “Marakani” više cenili igrače sa strane, a ne svoju decu.

- Uvek je bilo u Zvezdi tada, dođe igrač sa strane i njemu sve daju, a naša deca neka sačekaju. Kada je u pitanju navijanje u derbiju, uvek navijam za Zvezdu.

Evo recimo, u ono vreme kada sam igrao u Partizanu, kad se završi utakmica, ako smo igrali u isto vreme, uvek sam pitao šta je uradila Zvezda. Okoreli sam zvezdaš i ne mogu da navijam za Partizan. Bio sam četiri godine u Partizanu pa mi je i on drag, ali ne može to da se meri koliko volim Zvezdu.

Otkrio je Đurovski i šta se sve dešavalo kada je trebalo da pređe u Partizan iz Zvezde.

- Bio sam u Pragu 15 dana i čekao da mi prebace lovu ovi iz Partizana. Sa mnom je tada bio samo jedan Mile Fosna da mi sredi taj novac, a bio je još jedan njegov prijatelj koji me je kao čuvao. Posle smo bili u Titovim lovištima u Osijeku. Onda sam se vratio u Beograd i prvi dan sam otišao u Zvezdu da se pozdravim sa svima. Bili su Cvele (Vladimir Cvetković) i Džaja (Dragan Džajić). Oni me gledaju. Cvele će odmah: Hajde, sedi da se dogovorimo. Koliko ti oni daju, mi ti damo duplo.

Milko je dodao da je bilo kasno da se predomisli.

- Nisu verovali kad sam im rekao da sam došao da se pozdravimo. Onda se Cvele opet nadovezao: Mi bismo ti dali duplo, ali sve lažne pare hahahah .... Ovi iz Partizana su čuli gde sam i kreće jurnjava. Diže se policija. Posle toga su me uzeli i nisu puštali do ujutro i prvi sam potpisao. Odem posle u Zemun i zaspim. Probudim se oko pola osam i pročitam u novinama, a ono piše: Milko Đurovski potpisao za Partizan! Nisam sebi verovao dok nisam potpisao i onda je bilo gotovo - ispričao je Milko Đurovski.

Bio sam u Pragu 15 dana i čekao da mi prebace lovu ovi iz Partizana. Posle smo bili u Titovim lovištima u Osijeku, a onda sam se vratio u Beograd da se pozdravim sa ljudima iz Zvezde.*

 ?? ?? milko Đurovski sa sinom marijom
milko Đurovski sa sinom marijom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia