Blic

SLAVLJE ODLOŽENO ZA 22. APRIL

-

sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju postupka po žalbi FK Čukarički i sagledavan­ju i utvrđivanj­u opravdanos­ti razloga za trajni prekid utakmice a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima - navela je uprava takmičenja.

Rok da se odgovori na žalbu Čukaričkog je tri dana, odnosno do subote. Sreća u nesreći za Zajednicu Superlige je da zbog Uskrsa nema utakmica do sledećeg vikenda, te slobodnih termina ima.

Nije nemoguće da se meč na brzinu zakaže i za danas za 18 sati, ali pitanje je kako će „brđani“ponovo da reaguju. Sve u svemu, Partizan čeka žestoka kazna zbog izgreda navijača, ali i Čukarički kao organizato­ra utakmice:

„Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplins­ki postupci pred nadležnim organima FS Srbije“.

I sad se postavlja pitanje - pa zar nije mogla da se nastavi utakmica u utorak kad

Sreća u nesreći za srpski fudbal je što se Superliga, zbog uskršnjih praznika, nastavlja tek 22. aprila mečevima prvog kola plej-ofa. Derbi će se igrati na “Marakani”, između prvog i drugog tima na tabeli, Crvene zvezde i TSC. Šampion je i pre doigravanj­a imao titulu u rukama, ali je klub iz Bačke Topole “pokvario slavlje” pobedom protiv Voždovca.

Crveno-beli imaju 20 bodova više u odnosu na TSC i za novi trofej dovoljan im je i bod. Sa druge strane, ekipa Žarka Lazetića želi da ostane druga i da izbori kvalifikac­ije za Ligu šampiona.

- Mi želimo od početka da pobedimo svaku utakmicu i to se neće promeniti. Videćemo za šta će to biti dovoljno. Jasno nam je s kime imamo posla. Da je lako biti drugi, svako bi bio. Znamo da možemo da završimo i peti, ali potrudićem­o se da svaku utakmicu idemo na pobedu – poručio je Lazetić.

je bila ispražnjen­a tribina s koje su dejstvoval­i huligani. Zar nije previše što je isteran i onaj normalni deo publike zbog dotičnih? I eto pobede manjine nad većinom...

- Nemam nikakav poseban komentar, nas niko ništa nije pitao. Iskreno, ako mene pitate ja ne razumem zašto je tribina ispražnjen­a, a zatim je meč prekinut. To je odluka sudije, mi tu ništa nismo mogli. Ja sam sportski direktor, ja o tome ne odlučujem. O tome će odlučiti vlasnik kluba, sve ćemo saznati. Iskreno, ja ne vidim razlog zašto bi se meč igrao u četvrtak, kako će to sve psihološki uticati na igrače oba tima. Ja

bih razumeo da se igra za 10 dana, ali zašto odmah posle 24 sata - s pravom se upitao sportski direktor “brđana”, Vladimir Matijaševi­ć, odmah posle odlaganja.

Na tribinama se našao i selektor fudbalske reprezenta­cije Srbije, Dragan Stojković Piksi.

- Žao mi je što je morao sve ovo da vidi, ne samo on, već i ostali gledaoci i deca koja su došla da uživaju u meču - završio je Vladimir Matijaševi­ć.

A sve to onda poteže još jedno pitanje - kakav će nam biti plej-of? Da li je ovo samo početak cirkusa u režiji Partizanov­ih navijača? ■

 ?? ??
 ?? ?? partizanu ove sezone ne ide, pa ne ide
partizanu ove sezone ne ide, pa ne ide
 ?? ?? huligani su namerno ubacivali baklje na teren da prekinu meč
huligani su namerno ubacivali baklje na teren da prekinu meč

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia