Blic

Gužve na granicama i zbog izbora u Grčkoj

- S. Rajčetić

VELIKI BROJ SRBA, godinama već tradiciona­lno provodi uskršnje i prvomajske praznike na tlu Grčke, zbog čega se ponekad desi da dođe do manje gužve na graničnim prelazima, ali i iznenađenj­a po dolasku u zemlju Helena usled radnog vremena koje je na snazi.

Naime, već ove nedelje, paralelno sa neradnim danima povezanih sa Uskrsom u Srbiji, slična je situacija u Grčkoj, uz napomenu da je radno vreme tokom cele ove nedelje, sve do ponedeljka, modifikova­no. Počevši od ponedeljka do četvrtka prodavnice, kafići i restorani, van tržnih centara radiće od 10 do 22 sata.

Za Veliki petak, ta promena je pomerena, te radno vreme počinje od 13 sati i završava se u 19. Na Veliku subotu ugostitelj­ski objekti i butici radiće od 10 do 18. U nedelju, kada se tradiciona­lno slavi Uskrs, neće biti otvoreno skoro pa ništa od ugostitelj­skih objekta i šoping centara. Ista situacija biće na snazi i u ponedeljak. Kako se navodi u okviru Fejsbuk grupa posvećenih

Grčkoj, postoji verovatnoć­a da će ipak raditi veoma mali broj kafića, ali što se tiče većih komercijal­nih objekata, oni neće raditi.

Ipak, sve ovo, Srbima koji se za praznike upute ka Grčkoj, ne bi trebalo da predstavlj­a problem, budući da se od četvrtka u zemlji Helena očekuje lepo i sunčano vreme, sa najvišom dnevnom temperatur­om od 18 stepeni Celzijusa.

Praznik rada, Prvi maj, pored Uskrsa u ovom delu godine, još jedan je od praznika za koji se Srbi rado upućuju put Grčke na produženi vikend. Kako je ovo u Grčkoj državni praznik, vodi se kao neradan dan, zbog čega se navodi da će raditi veoma mali broj ugostitelj­skih objekata.

Srbi koji se odluče na prvo kupanje krajem maja, moraće malo da sačekaju. Pretposled­njeg vikenda, odnosno 20. i 21. biće održani redovni parlamenta­rni izbori, zbog čega se očekuju velike gužve u saobraćaju, koje će se proširiti i na ponedeljak 22. maj. U ovom periodu, građani će morati da se naoružaju strpljenje­m usled pojačanog saobraćaja na graničnim prelazima, prvo na ulasku u Severnu Makedoniju, a zatim i na Evzoniju. ■

uznemirava­o sedam devojaka

Apelacioni sud je ukinuo pritvor Aleksiću i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz nanogicu

Počelo suđenje Aleksiću koiji je na početku bedno napao devojke i njihove porodice

Aleksić na suđenju optužnicu poredio sa serijom „Seks i grad“i meksičkim sapunicama

Viši sud ukinuo je kućni pritvor Aleksiću, u kojem je bio prethodnih šest meseci

Suđenje Miroslavu Aleksiću nastavljen­o iskazom treće žrtve, nastavak je zakazan za 2. maj

 ?? ?? Gužve se očekuju na ulasku u severnu makedoniju i na evzoniju
Gužve se očekuju na ulasku u severnu makedoniju i na evzoniju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia