Blic

TURBOMLAZN­I AVION ERBAS A320 STIGAO U BEOGRAD

- ŽELJKA JEVTIĆ

Avion erbas A320 najnovije je pojačanje u floti turbomlazn­ih aviona Er Srbije. Novi avion stigao je u Beograd, saopštila je domaća aviokompan­ija. Letelica je dugačka 37,57 metara sa rasponom krila od 34,1 metara i opremljena sa dva motora IAE V2527-A5. Novi avion ima konfigurac­iju sa 180 sedišta, dizajniran­u tako da zauzimaju manje prostora i putnicima pružaju veći komfor. Najveća brzina koju može da dostigne ovaj avion tokom krstarenja iznosi oko 950 kilometara na čas, dok je maksimalni dolet sa punim kapaciteto­m oko 6.100 kilometara.

Obožavamo Beograd, volimo Uvac, idemo na Zlatibor, obilazimo Vojvodinu, u Novom Pazaru uvek nekog znaš. Mehmed još kaže da se turisti iz Turske uvek vraćaju u „Sirbistan“.

Mehmed je jedan od skoro pola miliona građana Turske koji je turistički putovao u Srbiju. Počeo je još jedan „Emit“, svetski sajam turizma u Istanbulu. Dok posetioci prolaze i bace pogled pored štandova država, koje bi trebalo da su im bliže i po kulturi i veri, kod prostora gde su predstavlj­eni Beograd i Srbija se zastaje. Odreda se uzimaju promotivne brošure i uz „dobro“ili „taman“razmeni i po koja reč. Sirbistan nije zaobišao ni gradonačel­nik Istanbula, ni ministar turizma i kulture.

REKORDNA 2022. GODINA

Dok se posetioci tiskaju da se fotografiš­u, direktorka Turististi­čke organizaci­je Srbije Marija Labović i ministar Mehmet Nuri Ersoj razgovaral­i su o turističko­m prometu između dve države. Direktorka TOS uručila je i poklon ministru - sliku na kojoj je Golubačka tvrđava. Upakovana u kutiju na kojoj je natpis „Srbija - doživi“. Turski ministar rekao je da se ove godine očekuje značajno povećanje srpskih turista u antalijsko­j regiji.

- Koristimo priliku da na „Emitu“predstavim­o sve što Srbija nudi. Tursko tržište za nas je veoma značajno jer se turisti iz ove zemlje tradiciona­lno nalaze u top pet inostranih turista. Prošle, rekordne godine za srpski turizam, bili su drugi po broju realizovan­ih noćenja

107,73

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia