Blic

MONSTRUM SE PRVI VESELIO NA DAVIDOVOM KRŠTENJU...

- BOJANA BOGOSAV

“Svakog 9. aprila samo molim Boga da mi da snage da preživim taj dan. Jer, opet, svaki dan sam na poslu, posle sa decom, nešto kod kuće i skrenem misli sa tog događaja, ali taj 9. april mi najteže pada. Tada bih samo da ćutim i da me niko ništa ne pita!”

Ovako za “Blic” povodom 10 godina od tragedije u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, kada je Ljubiša Bogdanović (60) pobio svojih 13 rođaka i komšija, među kojima su bili Jovana Despotović (21) i njen sinčić David (2), započinje svoju priču Bojana Marinković Milutinovi­ć, sestra bliznakinj­a ubijene Jovane.

U RANU ZORU UBIO ČAK 13 OSOBA (42) i majku Dobrilu (83), a ženu Javorku ranio, krenuo po komšiluku u krvavi pir u kojem je ugasio 13 života - ubio je šest muškaraca, šest žena i dvogodišnj­eg dečaka.

U svega tri porodice tada niko nije ni povređen, dok su Aleksandar Stekić (35) i njegov otac Radoje ostali bez dve najbitnije žene u porodici - ubijene su Aleksandro­va majka Dragana (50) i baka Danica (78).

Jovana Despotović (21) prijavila je policiji Ljubišu koji ju je nekoliko sekundi kasnije ubio dok je u rukama držala sinčića Davida (2), a da nije bilo nje, komšije pričaju, verovatno bi pomahnital­i čovek i ostale komšije ubio. “NAJTEŽE MI PADA

TAJ 9. APRIL”

Njena sestra Bojana otvorila je svoju dušu za “Blic” povodom 10 godina od ove tragedije, a kako kaže, svi joj mnogo nedostaju, ali sestra najviše.

- Svakog dana mi sve više nedostaje. Sanjam je često... Baš sam je pred 9. april sanjala i u snu mi je rekla: “Ja više ovako ne mogu, ti meni mnogo nedostaješ” i zagrlila me. I bilo mi je tih dana mnogo teško, ali sam se osećala kao da je stvarno bila sa mnom i da me je zagrlila. Najteže mi

 ?? ?? Bojana i njena ubijena sestra Bliznakinj­a jovana (desno)
Bojana i njena ubijena sestra Bliznakinj­a jovana (desno)
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia