Blic

OKONČANA POTRAGA ZA ČETVORICOM NESTALIH MLADIĆA NA DUNAVU

Pronalasko­m tela Miloša Markovića, nakon 26 dana završena je potraga za trojicom mladića koji su nestali 18. marta u nabujalom Dunavu.

-

JUČE OKO 10 časova izvučeno je telo muškarca koje po opisu odgovara jedinoj preostaloj osobi koja se vodi kao nestala, od kada se čamac sa četvoricom mladića prevrnuo nedaleko od Pančevačko­g mosta. Prema rečima našeg reportera, policija nije dozvoljava­la da se priđe reci, niti mestu gde je nađeno telo, a na terenu je bila ekipa Hitne pomoći.

Kako saznajemo, telo za sada N.N. lica je pronađeno u u gustom, nepristupa­čnom rastinju, na levoj obali reke, na devet kilometara od mesta gde se čamac prevrnuo.

- Najverovat­nije je to moj brat Miloš. Ništa ne znam još uvek, telo je preuzeto. Molim sve medije koji su bili sve vreme uz nas i pomogli nam u svemu samo da nas puste i ne zovu više, moramo sve u miru da završimo. Verujte, teško je... Ukoliko jeste reč o mom bratu, potraga je završena. Zahvaljuje­m se svima ovim putem na pomoći svih ovih teških dana - rekao je Dušan Marković.

Podsetimo, u ponedeljak je nađeno telo Milana Nikolića, a dva dana ranije Nenada Trivkovića koji je bio neplivač, a kako se sumnja, on je skinuo zaštitni prsluk kako bi ga podelio sa prijatelji­ma. Koliko je Dunav nepredvidi­va reka, možda najbolje svedoči podatak da su tela tri mladića pronađena na tri potpuno različita mesta.

Ukoliko obdukcija danas potvrdi da juče pronađeno telo pripada Milošu Markoviću, onda će se ustanoviti da je otkriveno najbliže mestu nesreće, na oko devet kilometara od mesta gde se čamac prevrnuo. Telo Nenada Trivkovića pronađeno je blizu Rafinerije Pančevo, a Milana Nikolića u predgrađu Smedereva, na 45 kilometara od mesta gde se čamac, koji kako saznajemo još nije pronađen, prevrnuo.

U skoro jednomeseč­noj potrazi, koja je vođena sa vode, zemlje i iz vazduha, učestvoval­i su pripadnici Rečne policije i Žandarmeri­je, ali i mnogobrojn­i prijatelji i rodbina nestalih, baš kao i veliki broj dobrovolja­ca sa svih strana. Oni su koristili čamce sa sonarima, ali i dronove kako bi osmotrili Četvorica drugara bila su ceo dan na roštiljanj­u na Beloj steni, da bi uveče, prilično nestabilni­m čamcem, krenuli nazad ka Zemunu. Krenuli su po mrkloj noći, iako je ceo dan duvala košava, na Dunavu su bili prilično visoki talasi, a bili su i pod dejstvom alkohola. Nedaleko od Ade Huje i Pančevačko­g mosta, usled visokih talasa, došlo je do prevrtanja čamca, a mladići su završili u reci. Mane je uspeo nekako da dopliva do leve obale Dunava, dok su Miloš, Nenad i Milan nestali.

Jedan od trojice nestalih bio je neplivač, veruje se da su ostala dvojica odlučila da budu uz njega.

Kako je ispričao jedini preživeli „prvi talas ih je podigao sa vode, a drugi ih je prosto poklopio i prevrnuo“Mladići su načinili bar tri greške: izašli su po noći i košavi, alkoholisa­ni i nisu se držali sigurnije leve obale.

U potrazi su učestvoval­i Rečna policija, Žandarmeri­ja, porodice i prijatelji nestalih, kao i mnogobrojn­i dobrovoljc­i Potraga se vodila na vodi, zemlji i iz vazduha, a koriste se čamci sa sonarima, dronovi, ali i klasična „pešadija“. Minule subote, kod Rafinerije u Pančevu, pronađeno je telo Nenada Trivkovića Telo Milana Nikolića pronađeno je prošlog ponedeljka blizu Smedereva, na 45 kilometara od mesta nesreće

Juče je na nepristupa­čnom delu leve obale Dunava pronađeno telo za koje se sumnja da je Miloš Marković

nepristupa­čno područje. Nažalost, najgore slutnje su se ostvarile, tako da je od četvorice mladića koji su u kobnoj vetrovitoj noći bili na čamcu, samo Mane K. uspeo da se dokopa obale i spase. ■

 ?? ?? REČNA POLICIJA je DANIMA PRETRAŽIVA­LA REKU
REČNA POLICIJA je DANIMA PRETRAŽIVA­LA REKU
 ?? ?? MILOŠ MARKOVIĆ
MILOŠ MARKOVIĆ
 ?? ?? NENAD TRIVKOVIĆ
NENAD TRIVKOVIĆ
 ?? ?? MILAN NIKOLIĆ
MILAN NIKOLIĆ
 ?? ?? PREŽIVELI MANE K.
PREŽIVELI MANE K.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia