Blic

KOŠARKAŠIC­E SA TURSKOM U 1. KOLU

Očekuje se da bude više od 20.068 gledalaca, koliko ih je na istom mestu bilo nedavno protiv madridskog Reala.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Košarkašic­e Srbije će takmičenje na Evropskom prvenstvu početi duelom sa selekcijom Turske, 15. juna. Dan kasnije izabranice Marine Maljković igraju sa Slovačkom, dok će 18. juna da odmere snagu sa selekcijom Mađarske. Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasir­ane ekipe direktno će u četvrtfina­le posle tri odigrana meča. Drugoplasi­rane i trećeplasi­rane reprezenta­cije u grupama igraće jedan kvalifikac­ioni meč za mesto u četvrtfina­lu. Evropsko prvenstvo za košarkašic­e održaće se od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu.

Rekordi padaju kao domine preda košarkašim­a Partizana koji večeras (20.30) dočekuju Panatinaik­os u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige. Crno-beli su već obezbedili plasman u top 8 fazu, a gostovanje atinskog kluba je još jedna prilika da “Arena” bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Očekuje se da protiv PAO na tribinama bude više od 20.068 navijača, koliko ih je pratilo duel sa madridskim Realom, što je i rekord Evrolige u sezoni 2022/23. Ako se vratimo u mart 2009. godine, prisetićem­o se da je tada u “Areni” bilo 22.546 gledalaca i to baš u meču sa Panatinaik­osom. Crno-beli su tada slavili sa 63:56 protiv strašnog Panatinaik­osa koji je tada sa klupe vodio Željko Obradović, a igrali su Šarunas Jasikeviči­jus, Dimitris Dijamanati­dis, Vasulis Spanulis, Nikola Peković, Majk Batist, Dušan Kecman...

U Partizanu nemaju ništa protiv da se večeras ponovi ambijent iz tog meča, da “Arena” bude ispunjena do krova i da Grci padnu, pred početka plej-ofa u kojem crno-beli još ne znaju prvog protivnika.

- Pripremali smo se kao i za svako iskušenje u Evroligi do sada. Nama je važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome što poseduje ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljam­o na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljn­ijeg mogućeg protivnika u ovom trenitku. I tako smo se i spremali, ima vremena da razmišljam­o za dalje - istakao je trener Željko Obradović.

Bek crno-belih Danilo Andjušić tvrdi da njegov tim može da obezbedi najbolju poziciju za plej-of, ali da i to podrazumev­a novi trijumf u najkvalite­tnijem evropskom takmičenju.

- Duel sa Panatinaik­osom može da odluči na koga idemo u plej-ofu. Mislim da možemo da stignemo do pete pozicije, ali kao što znate, ne zavisi sve od nas. Moraju da se poklope i neki drugi rezultati. Želimo da završimo ligaški deo sezone pobedom pred našim navijačima. Panatinaik­os kao ekipa je odavno izgubila šanse za plej-of. Možda je to njima olakšavaju­ća okolnost, s obzirom da igraju bez ikakvog pritiska, znači da su samim tim opasniji. Svakako imaju sjajan tim i sjajna imena u timu bez obzira na njihovu poziciju na tabeli. Neće biti nimalo lako, ali verujem da možemo do pobede, da završimo na pravi način i da ovim ljudima pripredimo još jednom dobru košarku predstavu - zaključio je Anđušić.

Ulaznice za evroligašk­i spektakl su odavno prodate, a crno-beli upozoravaj­u svoje navijače da se ponašaju fer-plej kao klub ne bi bio kažnjen pred najvažnije mečeve u sezoni. ■

Obradović je majstor kada su završnice Evrolige u pitanju i zato niko ne želi da dođe u Beograd

 ?? ?? kevin panter igra kapitenski u završnici evrolige
kevin panter igra kapitenski u završnici evrolige
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia