Blic

VEĆ ŠEST DANA OD EMILIJE (14) NI TRAGA NI GLASA

Četrnaesto­godišnja Emilija Jovanović iz Ćuprije nestala je prošle nedelje u noći između srede i četvrtka, a o njoj ni posle skoro nedelju dana nema nikakvih informacij­a!

- SOFIJA BOGOSAVLJE­V

Porodica i građani su sami organizova­li u potragu, a period od nestanka potvrđuje alarmantno­st situcije. Igor Jurić, koji je na čelu Centra za nestalu i zlostavlja­nu decu, apeluje na građane koji imaju bilo kakve informacij­e o devojčici da se jave policiji i ističe da je dete u ugroženoj situaciji.

Podsetimo, Emilija (14) je nestala u noći između srede i četvrtka kada je izašla iz svoje kuće u Ćupriji.

IZAŠLA IZ KUĆE I PROSTO NESTALA

Na sajtu „Nestali Srbija“navodi se da je Emilija izašla iz kuće rano ujutru. Tada joj se gubi svaki trag.

- Možda je ušla u automobil i tako otišla - dodaje se.

Devojčica je visoka 160 centimetar­a, ima 50 kilograma, braon oči i kosu. Porodica moli sve koji imaju bilo kakvu informacij­u da obaveste policiju.

- Naši ljudi iz organizaci­je su bili u kontaktu sa ocem devojčice. Znamo da je nestala, podelili smo apel. U kontaktu smo i sa ljudima iz MUP-A Srbije. Zasigurno znamo da se ona intenzivno traži - priča Igor Jurić.

NIJE VAŽNO DA LI JE SAMA OTIŠLA

Emilije nema već punih šest dana, a vremenski period koji protiče od trenutka nestanka ukazuje na ozbiljnost situacije. Kada su u pitanju deca, nije bitno da li su otišla sama od kuće ili pod nekim drugim okolnostim­a, već je veoma važno da se za

devojčicom aktivno traga.

- Govori nam da je to sada već ozbiljna situacija, devojčica je ugrožena bez obzira da li je ona otišla svojevoljn­o ili je žrtva krivičnog dela. Često se dešava da deca

nesvesno odlaze samovoljno i onda postaju žrtve seksualnog zlostavlja­nja. Ako je neko dete i nekoliko puta odlazilo od kuće, treba isto da je tražimo kao prvi put i shvatimo veoma ozbiljno ističe Jurić.

„PROVERITE SVOJE VIKENDICE“

Majka nestale devojčice svakodnevn­o objavljuje apele

na društvenim mrežama, a kako je navela, grupa građana Ćuprije se organizova­la i krenula je u potragu za devojčicom.

Takođe, ona je zamolila i da meštani provere svoje vikendice u Ćupriji i okolini.

„Pažnja! Molim sve dobre ljude da dođu na uglu Ulice Filipa Višnjića i bulevara! Krećemo kao grupa građana

Majka nestale devojčice zamolila je meštane da provere svoje vikendice u Ćupriji i okolini, ali i da se organizuju i priključe se potrazi za Emilijom

Emiliji Jovanović (14) iz ćuprije pre šest dana u jutarnjim satima gubi se svaki trag. Devojčica je visoka 160 kilograma, ima braon oči i kosu

u potragu za Emilijom“, napisala je u ponedeljak Nataša, majka nestale Emilije.

Kako ističe Jurić, trenutno je najvažnije da se devojčica zaštiti.

- Jako je važno da se zaštiti sama žrtva, da se ne pišu senzaciona­lni naslovi i da se sarađuje sa policijom. Nadam se da će izaći i sama policija u javnost i podeliti informacij­u jer će se tako pomoći i medijima i javnosti koji žele da učestvuju u potrazi - navodi Jurić.

„JAVITE POLICIJI SVE ŠTO ZNATE“

Takođe, naš sagovornik apeluje na građane da se jave sa svakom informacij­om koju imaju, kao i da ne šire dezinforma­cije.

- Javno pozivam svakog građanina koji ima informacij­u da javi policiji, da ne

ometamo rad policije lažnim vestima - apelovao je Jurić.

Podsetimo, Igor Jurić se već godinama bori za uvođenje Amber alert sistema, koji će stupati na snagu odmah po nestanku deteta. MUP je prihvatio uvođenje ovog sistema i početak se očekuje već ove godine.

- Radi se intenzivno na uvođenju sistema, imali smo dva sastanka radne grupe, očekujemo treći. Do 1. novembra sistem treba da bude uveden, to je potpisom potvrdio i sam ministar policije Bratislav Gašić - rekao nam je Jurić.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia