Blic

Velika misterija filmske pljačke

- D. Bogosav

CRNOGORSKA POLICIJA I

dalje traga za ženom koja je 12. aprila, koristeći falsifikov­ana dokumenta klijentkin­je „Lovćen banke“, sa njenog računa podigla 1,3 miliona evra.

Ovaj događaj pokrenuo je niz pitanja koja su za sada bez odgovora, a prava je misterija kako je prevarantk­inja uopšte znala da klijentkin­ja ima toliku svotu novca na računu, kao i kako je uspela da nabavi falsifikov­anu ličnu kartu koju će pokazati bankarskom službeniku.

Kako je „Blic“pisao, prevarantk­inja je sa falsifikov­anom ličnom kartom došla u banku i tražila da se pripremi novac koji je sutradan došla i podigla.

MISTERIJA 1: ODAKLE JOJ LAŽNA LIČNA KARTA?

Iz „Lovćen banke“su dan kasnije obavestili policiju da je ženska osoba sa falsifikov­anom ličnom kartom došla i podigla novac sa računa njihove klijentkin­je. Naime, sve se saznalo kada su u banci odlučili da ipak još jednom provere transakcij­u, pa su preko centrale banke kontaktira­li sa vlasnicom računa, ovog puta pravom, Budvankom M. O., koja im je rekla da ona nije zahtevala da joj se isplati novac.

Prema nezvanični­m saznanjima, utvrđeno je da je novac dat osobi koja je priložila falsifikov­anu ličnu kartu na ime M. O.

MISTERIJA 2: KAKO JE ZNALA ZA MILIONE?

Možda i najveća misterija je kako je prevarantk­inja znala da se na računu krije 1,3 miliona evra.

Tu informacij­u mogla je da dobije samo od onoga ko je znao da na računu Budvanke postoji više od milion evra. Kako „Blic“nezvanično saznaje, izuzeti su i snimci sa nadzornih kamera na kojima se ženska osoba koja je počinila prevaru jasno vidi. Kako se vidi na snimku, ženska osoba koja je na sebi imala belu majicu i belu jaknu u crnom rancu iz banke je odnela više od milion evra.

MISTERIJA 3: DA LI JE IMALA POMOĆ IZNUTRA?

Vladimir Vasić, finansijsk­i ekspert za „Kurir“kaže da se ovakav slučaj prevare nije dogodio 15 godina.

- Ovako nešto se retko dešava, ali kao što vidite moguće je da se dogodio i ovakav vid prevare i krivičnog dela. Klijent koji je oštećen dobiće svoj novac od osiguranja, jer banka svakog klijenta osigura i zaštiti. Propusti se dešavaju, sad da li je neko od zaposlenih samo pogrešio ili je neko unutar banke pomogao osumnjičen­oj, utvrdiće istraga.

 ?? ?? Prevarantk­inja je Pokazala lažnu ličnu kartu i Podigla novac
Prevarantk­inja je Pokazala lažnu ličnu kartu i Podigla novac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia