Blic

IZGOREO SPLAV ISPRED KOJEG JE PRE 30 DANA IZBODEN MLADIĆ!

Požar je juče ranom zorom progutao splav „Skalar“na Novom Beogradu. Nezvanično, vatra je krenula iz pomoćnog objekta, a gorele su plinske boce. Međutim, jedan incident pre samo mesec dana otvorio je pitanje - da li je splav zaista slučajno izgoreo?

- BOJANA BOGOSAV

Vatra je buknula u 5.40 sati na Savskom keju kod broja 6. Brzom intervenci­jom vatrogasac­a, požar je lokalizova­n. Na terenu je bilo 25 vatrogasac­a sa sedam vatrogasni­h vozila, nakon čega je usledila pretraga terena. Nije bilo povređenih i vatrena stihija se nije proširila susedne splavove, ali je materijaln­a šteta potpuna. Od splava „Skalar“koji se prostirao na 100 kvadratnih metara ostale su samo gole kontrukcij­e i garež, u šta se ekipa „Blica“uverila na licu mesta.

Mihajlo B. (23) uboden je tri puta nožem

SPLAV NEDAVNO RENOVIRAN

Da nevolja bude veća, splav je nedavno u potpunosti renoviran.

- Velika šteta, skoro su ga renovirali. Lepo su sredili, bio je fin kutak - priča jedan stariji muškarac koji poznaje vlasnike.

Kako su za „Blic“ispričale komšije, lokal drže veoma kulturni ljudi kojima je kafić bio porodični biznis i izvor prihoda. Dodao je da su i gosti koji su posećivali „Skalar“takođe bili fini.

Prema navodima „Pinka“, vlasnik splava nije imao snage da izađe pred kamere. Njihovim reporterim­a je rekao da je sinoć bio na splavu, da nije bilo nikakvih naznaka da će doći do požara, kao i da je za tragediju saznao od svoje supruge.

- Vlasnik nije imao snage da izađe pred kamere jer, kako nam je rekao, on živi od ovoga. Za požar je saznao od svoje supruge negde oko 6 sati - kažu sa „Pinka“.

PLINSKA BOCA ILI...?

Prema nezvanični­m informacij­ama, vatra je krenula iz pomoćnog objekta, a uzrok su plinske boce.

Budući da je vlasnik „Skalara“izjavio da je prethodne večeri, odnosno satima pre izbijanja vatrene stihije, sve bilo u redu, ali i zbog činjenice da je na ovom mestu pre tačno mesec dana došlo do ozbiljnog incidenta, u javnosti je počelo da se spekuliše da li je splav slučajno izgoreo ili je posredi nešto drugo? Naime, 19. marta je ispred splava „Skalar“izbila tuča u kojoj je teško povređen Mihajlo B. (23) koji je pokušao da „smiri strasti“. Oko 2.30 sati se grupa mladića potukla ispred splava kada je Mihajlo ustao od stola i pokušao da razdvoji dve zavađene strane. Tada je izvukao deblji kraj. U opštem metežu više puta je uboden oštrim predmetom u stomak, nakon čega je prevezen u Urgentni centar gde su mu se lekari borili za život.

UHAPŠENI NAPADAČI

Pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvo­m, deset dana kasnije su uhapsili P. S. (29) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako priča naš sagovornik koji je video šta se dogodilo te noći, to je bila tuča navijačkih grupa iz blokova.

- Jedna ekipa je sedela na splavu, dok su drugi čekali da izađu ispred. Kada su izašli nastao je obračun i ovaj dečko je pokušao da ih razdvoji. Momci iz suparničke ekipe su ga uboli tri puta u jetru. Na kraju je ostao sam u lokvi krvi dok nisu stigle ekipe Hitne pomoći i policije - ispričao je on za „Blic“.

Kako smo ranije pisali, Mihajlo policiji nije mogao da kaže ko ga je napao.

 ?? ?? Pre mesec dana ispred splava „Skaler“
u stomak kada je pokušao da razdvoji sukobljenu grupu navijača iz blokova
Splav „Skalar“, koji se nalazi na Savskom keju kod broja 6, potpuno je izgoreo u požaru juče u 5.40 sati ujutru
Pre mesec dana ispred splava „Skaler“ u stomak kada je pokušao da razdvoji sukobljenu grupu navijača iz blokova Splav „Skalar“, koji se nalazi na Savskom keju kod broja 6, potpuno je izgoreo u požaru juče u 5.40 sati ujutru
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia