Blic

NAŠE ĆERKE SU ODRASLE ZAJEDNO, A SADA I SKUPA RADE

Tanja i Bule su godinama radili kako u pozorištu, tako i na filmu, a sada njihove mezimice Isidora Goncić i Lana Adžić sarađuju na predstavi “NLO”.

- SOFIJA SPASOJEVIĆ

“Mislim da je pozorišni čin do te mere nešto uzvišeno što nas sve odvoji od zemlje. Ja na taj način uživam u pozorištu i na taj način gledam komade”, kaže Tanja

Premijera predstave rediteljke Isidore Goncić održana je prošle nedelje u Atelju 212. Jednu od uloga dobio je i otac mlade rediteljke Svetislav Bule Goncić, kao i ćerka Tanje Bošković, glumica Lana Adžić.

- Moja ćerka je reditelj i svoj čovek. Moj zadatak kao glumca je da glumim i ja sam ga vrlo pažljivo ispunjavao. Morao sam da je slušam, naravno. Najlepše u našem poslu je što postoji taj koncept poverenja između glumca i reditelja. Neobično mi je drago što se potrefilo da u ovom slučaju reditelj bude moja ćerka - rekao je ponosno Bule Goncić.

I njegova koleginica Tanja Bošković oduševljen­a je predstavom, a pre jer njihove ćerke sarađuju.

- Očarana sam, prvo jer je ovaj komad stavljen na repertoar jer mislim da je izuzetan. Davno nisam videla raspravu o postojanju Boga na ovako zabavan način. Ovo je nešto što ja volim da gledam u pozorištu. Meni je uzvišeno i divno što je u ekipi jedna trojka relativno mladih žena koje su odrasle zajedno. Isidora, koja je smislila čitavu ovu priču, sa njom i Marija i Lana koje su odrastale u ovom pozorištu. Ta ljubav traje dosta dugo i to je nešto što je divno- rekla je za “Blic” Tanja Bošković.

Prema njenim rečima ona je vrlo jednostavn­a publika pogotovo kada gledam komad prvi put.

- Pratila sam šta se dešava, misao, ali i glumu, režiju, scenografi­ju. Moje oči su oči nekoga ko 50 godina prati pozorište. Nekada mi bude žao jer retko dolazim na premijere. Uglavnom dođem na desetu predstavu jer tada čitava stvar raste. Mislim da je pozorišni čin do te mere nešto uzvišeno što nas sve odvoji od zemlje. Ja na taj način uživam u pozorištu i na taj način gledam komadesmat­ra Tanja.

Na pitanje koji su to razgovori koje vodi sa svojom mezimicom, da li je reč o privatnim ili poslovnim stva

“Moja ćerka je reditelj i svoj čovek. Moj zadatak kao glumca je da glumim i ja sam ga vrlo pažljivo ispunjavao. Morao sam da je slušam, naravno”, rekao je Goncić koji glumi u ovom komadu

rima, Tanja je odgovorila:

- Da li bi bilo učtivo da ispričam javno šta moja ćerka i ja razgovaram­o u našim tišinama? Sve ovo što sam rekla vama, rekla sam i njoj. Vrlo sam uzbuđena i drago mi je da je Atelje na repertoar stavio jedan ovako odličan komad. Voleću ga i

ovo je komad na koji ću doći još koji put. Ali ne samo da gledam svoje dete nego da gledam komad i razmišljam o njemu.

I Bule Goncić se slaže da je ovo bitan komad.

- Ovo je eksplikaci­ja na sceni, čini mi se da je najvažnije da se to oseti i razume upravo zajednički­m snagama publike i nas. Zato je ovaj pisac sjajan koji nam je dao tu priliku da negde podelimo izvesno vreme zajedno na jedan kreativan način. Poruka je upravo to da budemo povezani i da zajedno delimo isti život - istakao je Goncić.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia