Blic

MATEUS: KEJN JE SKUP I PRESTAR

Bavarci prvo večeras moraju da nadoknade „minus 3“iz prvog meča sa Mančester sitijem.

- EKIPA “BLICA”

Julian Nagelsman je otišao, Tomas Tuhel je stigao, ali je Bajern i dalje u problemima. Nakon trijumfa protiv Dortmunda, na debiju novog trenera usledile su neubedljiv­e igre Bavaraca koji su eliminisaa­ni iz Kupa Nemačke i poraženi od Mančester sitija u Ligi šampiona, da bi za vikend odigrali nerešeno sa Hofenhajmo­m.

Tuhelova magija je, očigledno, bila kratkog dana i Bajern će večeras (21) morati da odigra meč sezone ako želi da se preko Sitija domogne polufinala. Rezultat prvog meča (0:3) ne uliva poverenje, jer igrači slavnog nemačkog kluba ima problema da pošalju loptu u protivničk­i mrežu - na poslednja četiri meča, postigli su samo tri gola.

Jasno je da je odlazaka Roberta Levandovsk­og u Barselonu ostavio veliku rupu koju Bajern nije popunio u prethodnom prelaznom roku. Namerno ili slučajno, nije kupljen novi napadač, tako da je jedina klasična “devetka” roviti veteran, Erik Maksim Čupo Moting.

Nemački mediji “savetuju” klub iz Minhena da je trenutak da dovede novog centarfora koji bi, koliko-toliko, mogao da parira Erlingu Halandu. Za ovu sezonu je kasno, a prvi pik za dovođenje na “Alijanc arenu” je 29-godišnji Hari Kejn. Međutim, legendarni Lotar Mateus ne slaže se da je iskusni Englez pravo rešenje.

- Kejn je preskup i prestar za moj ukus - smatra Mateus.

Napadač Totenhema je procenjen na 100 miliona evra, što je ozbiljan novac za igrača koji u karijeri nije osvojio ništa i koji ne poseduje pobednički mentalitet koji se traži u Bajernu. Mateus, zato, ima drugo rešenje...

- Svi pričaju o Viktoru Osimenu i njegovim senzaciona­lnim igrama u Napoliju.

Nikad se ne zna da li to može da ponovi u Bajernu, ali mislim da bi dobro “legao” dodao je Mateus.

Bajern nema vremena da razmišlja o Kejnu, Osimenu ili Dušanu Vlahoviću, već mora da iz svih oružja napadne Mančeser siti i pokuša da se domogne mesta među četiri najbolja kluba u Ligi šampiona. Domaćinu je potreban brz gol protiv čete Pepa Gvardiole, koji je najavio da će da izvede najjači sastav, sa nazadrživi­m Halandom u špicu napada.

Tuhel konačno može da računa na Motinga, koji se oporavio od povrede kolena, ali se ne zna da li Kamerunac može da izdrži svih 90 minuta. Pretpostav­lja se da će Moting da počne i da odigra na svežinu, pa koliko ga noge budu nosile. Mane je odradio meč suspenzije zbog napada na Sanea, ali male su šanse da Senegalac uopšte bude deo spektakla u najavi.

U drugom meču večeri Inter je na dobrom putu da overi polufinale. Italijani su slavili u Lisabonu sa 1:0, međutim Benfika je tim koji ne sme da se potceni, pogotovo u trenutku kada se nalazi u bezizlazno­j situaciji.

 ?? ?? erling haland želi da u minhenu nastavi sa serijom golova
erling haland želi da u minhenu nastavi sa serijom golova
 ?? ?? hari kejn bi bavarce koštao više od 100 miliona evra
hari kejn bi bavarce koštao više od 100 miliona evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia