Blic

POČEO JE DA PLAČE I GOVORI: „NE MOGU OVAKO DA ŽIVIM“

Majka Aleksandra Jovanovića (18) iz Sremske Mitrovice otkrila šta je pisao pre nestanka Aleksandar Jovanović (18) iz Sremske Mitrovice nestao je 15. aprila nakon što se iskrao iz kuće, a porodica strahuje da je mladić izvršio samoubistv­o skokom u Savu.

- SNEŽANA ČENAD

„BLIC“JE DOŠAO u posed poslednjeg snimka mladića uoči njegovog nestanka. Aleksandar je na snimku vidno uznemiren i besan, te sve priča kroz suze. Ono što budi jezu, jeste snimak na kojem nestali mladić komentariš­e smrti mladih ljudi, malo pre svog nestanka. Na njegovom ekranu laptopa, poređane su slike šest mladića i Tijane Jurić. Aleksandar je krenuo redom da komentariš­e i objašnjava kako su se ovi životi ugasili.

„Sve je otišlo u p...u materinu, sve, sve, ali sve“, ovo su poslednje reči koje je kroz suze rekao Aleksandar pre nego što mu se izgubio svaki trag.

POSLEDNJA PORUKA

Posle njegovog nestanka postao je viralan i skrinšot sa njegovog strima, na kojem je napisao: „Mislim, Sava je brza, za dva dana dok me ne

nađu, baj, ko se boji smrti, odoh do mosta“.

Biljana kaže da je poslednju poruku od sina dobila samo pola sata pre njegovog odlaska u nepoznato.

- Napisao mi je poruku na fejsbuku, „Ako mi se ti ne javljaš kada sam sk **** , ko će drugi“. Nažalost, kasno sam videla poruku. Ali opet, on je znao da uvek može doći kod mene

PETI DAN POTRAGE

Kako je za „Blic“ispričala njegova majka Biljana potraga je ušla u peti dan, a nade da joj je sin živ potpuno su nestale.

U potresnoj ispovesti za naš portal opisala je kako su izgledali poslednji sati u kojima je znala gde joj je dete.

- Često je igrao igrice i strimovao, ali je bio i vrlo društveno dete. Saznala sam da je tog dana kada je nestao pisao na internetu da se „hrabri ljudi ne plaše smrti“. Onda je tokom strimovanj­a, kako su rekla deca

sa kojima je bio na toj onlajn vezi, počeo da plače i rekao im u mikrofon da „ne može više da izdrži ovakav život“i isključio se - rekla nam je suznim glasom Biljana.

SVAĐA SA DEVOJKOM

Međutim, drugari sa interneta nisu jedini kojima je Aleksandar tog dana govorio o smrti. Nakon svađe sa devojkom, koja je navodno iz Ciriha, rekao je da će se ubiti. Neutešna majka kaže da se Aleksandar samo dopisivao sa devojkom iz Ciriha, međutim, oni se nikada nisu videli.

- Pričao mi je o njoj, ali to nije bilo ništa ozbiljno, to su dečije priče. Sigurna sam da nije bio ni svestan šta radi, a da je to shvatio tek kada je upao u vodu i krenuo da traži pomoć - objašnjava drhtavim glasom ona.

Pisao joj je da će o njegovoj smrti čitati u novinama.

- Na kraju joj je napisao „reci mojima da počivam u miru“. Te večeri mi je slikao da je uzeo malo vina da popije kod kuće, slušao je muziku i slao mi video poruke. A onda se iskrao iz kuće, pošto živi sa mojim bivšim mužem i njegovom sadašnjom ženom, koja mi je rekla da uopšte nije čula kada je Aleksandar izašao.

SNIMCI S KAMERA

Biljana je pregledala snimke sa nadzornih kamera koje pokrivaju pravac koji vodi ka Savi.

- Poslednji put se vidi na

snimku oko 22.40, prepoznala sam ga. Prošao je pored tog katoličkog groblja, ali onda mu se gubi svaki trag. Pregledala sam sve nadzorne kamere do kojih sam došla i nigde se ne vidi više.

PRIJATELJ VIDEO SKOK

Ipak, jedan poznanik Biljane i njenog bivšeg supruga primetio je te večeri nešto što očajne roditelje navodi samo na jedno - da se njihov sin ubio.

- Naša prijatelj je te večeri dok se vozio video da muška osoba u crnoj jakni skače sa mosta u Savu. I moj sin je to veče imao obučenu crnu jaknu. Prijatelj je zaustavio automobil i prišao ogradi da bi video šta se dešava. Čuo je da neko viče „upomoć“, zatim je pozvao Hitnu pomoć i policiju, ali bilo je kasno. Voda je odnela telo. Niko od nadležnih tada nije ušao u reku. Možda je mogao biti spasen, sve se to desilo u par minuta - kaže Biljana.

„GLEDAM U VODU I ČEKAM“

Na pitanje da li postoji u njoj nada da joj je sin živ, Biljana odgovara odrično.

- Pomišljala sam da je možda hteo da „napakosti“toj devojci, da se negde sakrio, da je kod nekog druga, ali kako vreme odmiče, znam da nas ne bi ovako dugo mučio. Slomljena sam potpuno. Ne spavam, odlazim stalno do Save i gledam u vodu, čekam da se bar telo pojavi.

 ?? ?? Biljana kaže da njen sin aleksandar nije Bio depresivan i nesrećan
Biljana kaže da njen sin aleksandar nije Bio depresivan i nesrećan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia