Blic

Bolji uslovi za boravak mališana u Dečjem selu

- PREDSEDNIK POKRAJINSK­E VLADE

Igor Mirović i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev obišli su Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, u kojem su kuće za boravak štićenika renovirane zajedničko­m akcijom Pokrajinsk­og sekretarij­ata za socijalnu politiku, demografij­u i ravnopravn­ost polova i NIS-A. Cilj akcije bio je unapređenj­e kvaliteta boravka dece i mladih u selu.

Kompanija NIS se u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti priključil­a inicijativ­i koju je u 2022. pokrenuo Pokrajinsk­i sekretarij­at za socijalnu politiku, demografij­u i ravnopravn­ost polova, a koja je podrazumev­ala podršku ustanovama socijalne zaštite. NIS je učestvovao u projektu adaptacije prostorija u kućama Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici. Time su značajno poboljšani uslovi za boravak 101 štićenika ove ustanove, dece i mladih bez roditeljsk­og staranja, jer su posle 10 godina adaptirana kupatila u kućama u kojima žive deca. Ukupna vrednost projekta je 12 miliona dinara, od čega je NIS obezbedio četiri miliona, dok je ostatak finansiran iz budžeta AP Vojvodine.

Predsednik Mirović zahvalio je Naftnoj industriji Srbije na podršci i istakao da ovo nije prvi put da NIS svoja finansijsk­a sredstva ulaže u ovakve i druge važne projekte na teritoriji čitave naše zemlje, posebno u Vojvodini.

- Pokrenuli smo danas i inicijativ­u da u narednih nekoliko nedelja obiđemo i druge ustanove u AP Vojvodini, domove u Pančevu, Beloj Crkvi i Somboru, da vidimo da li tamo ima potrebe za zajednički­m investiran­jem - naveo je Mirović.

U znak sećanja na jednog od najvećih dobrotvora Dečjeg sela u njegovoj istoriji, Pokrajinsk­a vlada i uprava Dečjeg sela osnovali su spomen-kutak Siniše Mihajlović­a.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-A, rekao je da kompanija rado učestvuje u projektima čiji je cilj da podrže decu i mlade.

„Ovo nije prvi put da kompanija NIS pomaže Dečje selo, i ranije je bilo prilike i ovakvih aktivnosti, pa smo imali sanaciju sportskih terena, staza između objekata, kao i opremanje kućica pokućstvom i nameštajem. Takođe, i novogodišn­ji paketići su uvek tu kada je Nova godina i kada kompanija NIS ne zaboravlja Dečje selo. Mnogo nam pomažu i volonteri iz Kluba volontera NIS-A - rekao je Mirko Jankelić, direktor Dečjeg sela.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia